Pole formularza PDF w rysunku Solidworks

Witam

Chcę utworzyć pole do wypełnienia w programie Adobe na rysunku Solidworks.

Aby móc wstawić moją część do modelu, zapisz jako pdf 2D i zmodyfikuj pdf dzięki temu polu.

Informacje, które znajduję w internecie, mówią mi, żebym wybrał pole obok właściwości, ale nie widzę.

Czy mógłbyś mi pomóc?

1 polubienie

Witam

Czy masz zdjęcie, którym chcesz się podzielić?

Cdlt powiedział:

1 polubienie

Lub bardziej konkretne wyjaśnienie, jakie pole chcesz wypełnić w pliku pdf? A dlaczego w pdf, a nie przed?

2 polubienia

Tak:

Szukam modelu części w pdf, na którym mogę zmienić pole "ilość", aby składać zamówienia bezpośrednio na pdf. Bez konieczności wracania do Solidworks dla każdego zamówienia.

Pole będzie puste podczas zapisywania jako plik PDF i będzie można je edytować tak jak w formularzu PDF.

Nie wiem, czy mam całkowitą jasność. Ale chcę tylko wiedzieć, czy można wstawić pole, które można modyfikować po zapisaniu w pdf (jak dla formularza)

Znalazłem to, http://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/t_insert_fillin_area.htm?format=P&value=

ale nie rozumiem, jak uzyskać pole pdf (3D = nie jest dla mnie ważne)

Pozdrowienia

Proponowany link to formularz dla pliku PDF 3D, nie sądzę, aby można było utworzyć formularz w pliku PDF z Solidworks MEP, bez przechodzenia przez edytor pdf i ponownego tworzenia pola w żądanej lokalizacji.

3 polubienia

Jednym z rozwiązań byłoby utworzenie pliku Word poprzez wstawienie obrazu konspektu i pola.
Po tym nie wiem, jak mieć pole do wypełnienia w pliku pdf z programu Word...

W każdym razie dziękuję

Będę szukał dalej, myślałem, że będzie łatwiej niż to, ale zobaczę o innych rozwiązaniach.

Powodzenia

Witam 

Interesuje mnie Twój temat, czy znalazłeś rozwiązanie?

Szczerze

1 polubienie