Pole epdm wypełnione w Excelu

Witam

W SW mam zespół zawierający x części odwoływanych pod epdm
Do każdego pomieszczenia dołączona jest karta danych ze zmiennym polem numeru ERP  .

Dla wszystkich tych dokumentów mam plik exel z wypełnionym polem nr ERP.

Jak przekazać parametr numeru ERP w każdym pomieszczeniu?

Nie mam uprawnień administratora!

Witam

Możesz to zrobić w makrze. Czy masz jakąś wiedzę?

W makrze SW czy VBA?

W 2 przypadkach mała wiedza, ale mogę spróbować, jeśli nie jest to zbyt skomplikowane

Witam

Istnieje narzędzie myPDMtools, DataRecovery

http://www.lynkoa.com/store/mycadfr/mycadtools.html

Klasa A+

Witam

Narzędzia MyPDM są dostępne tylko w panelu administracyjnym u nas.
Szukałem czegoś + prostego.

Jeśli pole ERP można odzyskać w BOM, można wstawić nazwę z kolumną dla tego pola. (wstaw / tabelę / nomenklaturę, a następnie dodaj pole kodu ERP, jeśli nie znajduje się w Twojej domyślnej nomenklaturze)

Jeśli części są wypisane, można zmienić właściwość, klikając dwukrotnie pole zestawienia komponentów wstawione do zespołu 3D (lub MEP), a oprogramowanie programowe zaktualizuje właściwość w części.

Jeśli masz sposób na posortowanie nomenklatury oprogramowania i pliku Excela w tej samej kolumnie (na przykład numer planu), jesteś w tej samej kolejności, więc może to pójść dość szybko na poziomie kopiowania/wklejania.

Właśnie próbowałem w SW 2014: możesz skopiować / wkleić wiele pól, jeśli masz tę samą liczbę komórek zaznaczoną w SW i Excelu. Jeśli więc uda Ci się dokonać dokładnego sortowania, manipulacja odbywa się za pomocą 2 kliknięć :-)

Myślę, że bez uprawnień administratora będziesz mógł zrobić wiele innych rzeczy.

Witam

W załączeniu znajduje się odpowiedni fragment kodu dla programu Excel. Działa na plikach tylko wtedy, gdy masz uprawnienia do edycji stanu, w jakim znajduje się wybrany plik.

updatefile.txt

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.

Najprostszy jest ten froussel , który nie wymaga zewnętrznego oprogramowania (uprawnień administratora) ani makr do testowania. Z drugiej strony nie sądziłem, że link SW --> epdm jest tak prosty.
Każdy, kto ma wytnij i wklej, modyfikuje numer planu, oznaczenie, licznik...

Witam

Link SW --> Epdm jest rzeczywiście dość prosty, ale można powiedzieć, że każdy może modyfikować wartości zmiennych ...

Strona bezpieczeństwa jest zarządzana po stronie Epdm i, w zależności od ustawień i uprawnień przyznanych użytkownikom i/lub grupom, łatwo jest zapewnić, że nie można już modyfikować żadnych zmiennych bez przestrzegania określonego procesu, więc wartości zmodyfikowane w oprogramowaniu mogą nie być brane pod uwagę podczas archiwizacji pliku w Epdm.

Pozdrowienia.

1 polubienie