Pola mapowania danych w programie Word

Cze wszystkim

Tworzę dokumenty Word, które zawierają pola połączone z kartą danych PDM (przykład: numer projektu, numer zamówienia itp.). Umieściłem więc te pola (zmienne) we właściwościach słowa. Na mojej stacji roboczej to działa, z drugiej strony na stacjach roboczych moich kolegów pola nie pojawiają się, tak jakby w ogóle nie było ich w dokumencie.
Czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego?

PS: Na podstawie tego samouczka: SOLIDWORKS PDM: 5 kroków, aby Twoje dokumenty Word były interaktywne - Visiativ Solutions.

Dziękuję

Czy test został wykonany z wartością domyślną dla każdego z pól?
Czy sprawdziłeś obecność pól za pomocą polecenia Alt+F9 w programie Word na komputerze współpracownika?

Nie, wartość jest pobierana z karty danych folderu, więc jest "dostosowana".
Właśnie znalazłem trop: Gdy na stacji roboczej kolegi wyodrębniam plik i aktualizuję pola, tym razem wartość wypada dobrze. W rzeczywistości na moim komputerze mam makro, które aktualizuje wszystkie pola po otwarciu, których inne nie mają.
Jednak bez wyodrębnienia pliku nie jest możliwa aktualizacja pól a priori. Czy jakiś parametr pozwala Ci tym zarządzać?

Dziękuję

Witam
Jeśli masz makro, musisz je wdrożyć dla wszystkich użytkowników. Bez wyodrębniania nadal możliwe jest wyświetlenie zawartości, ale teoretycznie, jeśli plik został zapisany z polami "rozwiązane", powinien być bez problemu wyświetlany innym użytkownikom.
Z drugiej strony, jeśli przeglądasz tylko kartę danych, nie ma automatycznego odświeżania pól w programie Word, więc musisz wymusić to za pomocą makra (albo w pliku normal.dotm, który uruchamia się za każdym razem, gdy plik jest otwierany, albo bezpośrednio w pliku Word używanym w repozytorium).

Witam

Wydaje się trochę logiczne, że EPDM nie może zaktualizować pliku, który nie został wyodrębniony, prawda???
Nawet na oprogramowaniu EPDM jest zmuszony do wyodrębniania i archiwizowania plików w celu zamontowania wersji.

1 polubienie