Zmiana punktu informacyjnego w instalacji

Witam

Oto mój pb:

- Posiadam MEP części, która została wykonana na montażu.

- Chcę zmienić odniesienie do widoku tak, aby wskazywało tylko na część, a nie na zespół (który nigdy nie jest używany w systemie...)

W zespole mamy tylko wymieniony komponent, ale w mep, czy ktoś ma pomysł?

Próbowałem w oknie otwierania pliku zmienić odniesienia, ale sw chce mieć ten sam typ pliku (sldasm => sldasm).

1 polubienie

Witam

Wybierz plik w eksploratorze, otwierając go w oprogramowaniu.

Następnie użyj przycisku "Referencje".

Następnie możesz je edytować.

capture.png
3 polubienia

Jeśli Twoja część znajduje się w zespole i chcesz tylko swoją część

Po prostu otwórz część w tym zespole

, aby go otworzyć i stworzyć plan tego pomieszczenia

@+ ;-))

Witam

Wydaje mi się, że to niemożliwe!

Musimy przerobić cały plan!

3 polubienia

Dla wyjaśnienia: to sw12.

@remrem: Próbowałem, ale przycisk referencji nie pozwala na zmianę między montażem a częścią lub innym.

@gt22: Chodziło o to, żeby tego uniknąć.

@pl: Zacznę od tego. Mam nadzieję, że inni nie leżą w ten sposób...

1 polubienie

Masz również możliwość przechodzenia przez Draftsight z poziomu 3D

Zobacz ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/creation-de-dwg-dxf-partir-du-fichier-3d

PS: nawet jeśli musisz przerobić rysunek, najłatwiej jest otworzyć część w zespole, jak już ci doradziłem, i wykonać czysty rysunek części

Jeśli chcesz zmienić pojedynczą część w instalacji złożenia, wiedząc, że instalacja odpowiada 3D, musisz bezwzględnie przejść przez 3D

@+ ;-))

Klikając na dany widok, a następnie w lewym okienku "wybierz obiekty"

Wybierz treść do wyświetlenia i zweryfikowania

@remrem: Czy korzystasz z SW Explorer?

Korzystając z SW Explorer, to działa, możesz zastąpić zespół częścią. No to po otwarciu mep, jako że nie są to wymiary importowane, nie są one już powiązane z częścią (mam dziś pecha). Sprowadza się więc to do przerobienia go lub prawie (zachowujemy widoki)... Ale to nadal działa.

@bart: Naprawdę nie widzę twojego rozwiązania. Na mepie pozostałe komponenty (tego tymczasowego zespołu) są już ukryte. Ale tymczasowy zespół musi zniknąć, ponieważ nigdy nie ma do niego odniesień w systemach (z wyjątkiem tego elementu instalacji).

@Bart. Twoje rozwiązanie działa bardzo dobrze... w przypadku spawanego mechanicznie. Twój zestaw jest wykonany w jednym kawałku. I musisz wybrać w nim konkretny kawałek. (w skrócie masz plik .prt)

Ale tutaj, w przypadku .asdm, głęboko wątpię, :D

2 polubienia

Masz rację, po prostu źle zrozumiałem pytanie... Przepraszam^^

2 polubienia