Witam
Chciałbym nałożyć na powierzchnię pomieszczenia kolor biały z obrazem na nim.
Aby wstawić obraz z przodu, nie martw się, ale z drugiej strony nie mogę uzyskać białego tła.
Biel SolidWorks jest szara (patrz obraz).
Witam
Po prostu kliknij twarz, a następnie po prawej stronie znajduje się zakładka z kolorową kulką, a następnie szukasz jej, a gdy ją znajdziesz, kliknij ją dwukrotnie, a kolor zostanie nałożony na twarz.
Musisz wybrać w oprawach, aby było to widoczne w 3D; pozostałe można zobaczyć podczas korzystania z PhotoView 360
Witam
To niewystarczające natężenie światła powoduje, że powierzchnia wydaje się szara, gdy jest zadeklarowana jako biała.
Dwa rozwiązania:
-
baw się intensywnością świateł, która wpłynie na wszystkie obiekty w modelu;
-
lub prościej rzecz ujmując, na natężeniu światła ciała lub samej powierzchni, w " zaawansowanych " właściwościach drzewa przejawień.
Powierzchnia zachowuje się wtedy jak źródło światła, nie wpływając na resztę pomieszczenia.
Pozdrowienia.
Dziękuję za odpowiedź @ac_cobra_427
Twoje rozwiązanie działa, przód zmienia kolor na biały, ale kiedy wstawiam logo, przód znów staje się szary...
Ponieważ są to dwa występy, myślę, że mój obraz miażdży biały neonowy kolor
W rzeczywistości wygląda to tak, jakby powierzchnia integrowała swoje własne źródło światła (mniej lub bardziej intensywny neon, jakby umieszczony za obrazem z matowego szkła).