Zmienianie konfiguracji części w zespole za pomocą rodziny części

Witam

Pytanie: Jak zmienić konfigurację części w zespole za pomocą rodziny części?

W moim zespole mam część stałą i 4 części (z tego samego pliku, więc są takie same) o różnych konfiguracjach. Chciałbym mieć możliwość sterowania tymi konfiguracjami poprzez rodzinę części. Oczywiście każda konfiguracja ma inną nazwę, więc myślę, że wystarczy mała formuła, którą umieścisz w nagłówku i nazwę konfiguracji pod spodem.

Słuchanie

Myślę, że po prostu musisz zmienić część na odpowiednią część

@+ ;-)

1 polubienie

Nagłówek kolumny = $CONFIGURATION@nazwa części 

Następnie w tej kolumnie wpisujesz tylko nazwę konfiguracji

5 polubień

FYI, jeśli nie znasz nazwy, której chcesz użyć, po prostu utwórz ręcznie jeden lub 2 warianty, a następnie automatycznie utwórz rodzinę części, a następnie zobaczysz nazwę, której chcesz użyć. Tutaj, jak już wspomniano MAGNIN. P to $CONFIGURATION@ nazwa utworu.

4 polubienia

Korzystam z pytania:
Czy w pomocy znajduje się lista tych słów kluczowych, których można używać w nagłówkach tabel rodzinnych?

1 polubienie

Tak:

http://help.solidworks.com/2016/french/solidworks/sldworks/r_summary_of_design_table_parameters.htm

"Niech ciemna strona zapanuje nad całą galaktyką... "

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi. Tak, to było to, sbadenis, ale nie mam pojęcia, co robić. I dziękuję również stefbeno i olivier42 za twoje pytanie / odpowiedź, która mogła być również jednym z moich przyszłych pytań, ale nie musiałbym go zadawać.