Zmienianie rysunku bez zmieniania rysunku itp

Cze wszystkim!

Oto mój problem:

Chcę zmienić rysunek rysunku w Solidworks 2015 bez modyfikowania samego rysunku.

Znam nowy arkusz - Nowa funkcja rysowania, ale na istniejącym planie nie wiem, czy to możliwe...

Dziękuję za opisany spacer...

Kliknij prawym przyciskiem myszy swój arkusz (na dole, gdzie tworzysz nowy arkusz) => właściwość. Następnie wybierasz nowy format

6 polubień

Hej Hej! Nie myślałem o tym... Dobra robota!

Szybki! Jasne i jasne!! DOSKONAŁY!

Dziękuję CoinCoin.

1 polubienie

Witam

Na rysunku, w arkuszu, poza widokami, kliknij prawym przyciskiem myszy "Właściwości". W sekcji "Rozmiar/Format mapy bazowej" znajduje się lista teł (jeśli oprogramowanie jest poprawnie skonfigurowane i wypełnione). Możesz wybrać jedną z nich. Jeśli chcesz mieć inne tło, zobaczysz przycisk "Przeglądaj". Stamtąd możesz przejść i pobrać kolejną mapę bazową. Następnie naciśnij "OK", a zmieni się mapa bazowa, a nie widoki.

Możesz również uzyskać do niego dostęp w Menedżerze funkcji (drzewie), klikając prawym przyciskiem myszy "Właściwości" w wierszu "Xsheet"

Edit: trochę długie... :)

1 polubienie
Witam, metoda Coin37coin pozwala na zmianę formatu. Aby faktycznie zmienić plik, musisz użyć tego makra:

https://gupta9665.wordpress.com/2009/08/21/how-to-change-sw-file-system-options/

Lub narzędzie Axemble

Często muszę zmieniać formaty.

Osobiście używam dość prostych makr...

Zobacz obraz

convertion.png
2 polubienia

Świetne makra! Zamierzam przyjrzeć się temu wszystkiemu bliżej... Dziękuję! :)

Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na zakładkę arkusza, właściwości, a następnie kliknięciu na przeładuj (przyp. red.: mój zmodyfikowany rysunek) mi wystarcza, jest to szybka manipulacja, którą znajduję...

".PL", nie rozumiem twojej uwagi, zmienia mi plik, wykonując tę manipulację??? Ponieważ ponownie wczytuję nowy rysunek, po formacie go nie dotykam... Myślę, że trzeba poprawić CoinCoin, który mówi o formacie, a nie rysowaniu.

Dziękuję

recharger_mise_en_plan.jpg
1 polubienie
Przepraszam naprawdę mea culpa, myślałem, że to nie zadziała!
2 polubienia

Tak, 2 kliknięcia są szybkie, ale jedno jest jeszcze szybsze!

Wtedy używam go głównie do zmiany tła, niekoniecznie formatu.

Prawdę mówiąc, z roku na rok moje pochodzenie się zmieniało. Ale kiedy otwierasz rysunek, który ma starą mapę bazową, aby załadować nową, musiałeś wykonać kilka manipulacji, podczas gdy tutaj jedno kliknięcie i jest ok

1 polubienie