Przeglądarka zmian osadzona w podglądzie EPDM

Cze wszystkim

Jak zmienić wbudowaną przeglądarkę w podglądzie EPDM?

Domyślną przeglądarką jest Edrawing, ale nie możemy poprawnie wyświetlić części AutoCAD 3D (tak, AutoCAD robi 3D).

Udaje nam się zmodyfikować przeglądarkę zewnętrznego odtwarzania (kliknięcie prawym przyciskiem myszy, widok), ale nie możemy zmodyfikować tej zintegrowanej z EPDM.

(udaje nam się wyświetlić plik przy pierwszym wyświetleniu (obraz1), ale gdy na niego klikniemy tracimy wizualizację (obraz2))

Dziękuję!

(Zdjęcie 1)

(zdjęcie 2)

Witaj Aurélien,

Nie miałem okazji wykonać tego rodzaju manewru, ale być może znajdziesz tutaj to, czego szukasz: http://www.javelin-tech.com/blog/2013/05/epdm-adding-a-viewer-to-epdm/

2 polubienia

Dziękuję Benoit,

Ale w tym samouczku modyfikujemy zewnętrzną przeglądarkę (kliknij prawym przyciskiem myszy, pokaż)

Tam by to było dla wewnętrznej przeglądarki EPDM (w wstawience windowsa)

1 polubienie

Czy to nie sprawia, że 2? Przeglądarka zewnętrzna i wewnętrzna?

Brak dostępnego narzędzia administracyjnego do wypróbowania, przepraszamy! ;-(

Minus:/ 

Szukamy więc podstępu...

1 polubienie

Witam

Czy wada jest taka sama, jeśli korzystasz z Edrawing bez przechodzenia przez ePDM?

Celem jest próba zidentyfikowania, czy problem pochodzi z ePDM. Ponieważ mamy stare projekty w DWG 3D i Edrawing pozwala nam je wizualizować bez tego błędu.

Witaj remrem!

Nie, wada nie występuje już, gdy korzystamy z Edrawing.

Wygląda jednak na to, że plik wykonywalny Edrawing zewnętrznej przeglądarki (przez kliknięcie prawym przyciskiem myszy, wyświetlenie) i wewnętrzny plik wykonywalny struktury okien to nie to samo. Po tym, jak to zmodyfikować....

Biorąc pod uwagę temat, radzę zadzwonić na infolinię!

Informuj nas na bieżąco.

1 polubienie

Nie mam jeszcze umowy na infolinię, tylko na szkoleniach przedsprzedażowych. Według trenera informacje zostaną wkrótce wysłane do Solidwork.

Z powrotem za kilka dni!

3 polubienia

pytanie. Czy nie ma innej przeglądarki do zainstalowania przez autocad?

poza EPDM miałem problem na moim Macu (i tak, AutoCAD jest jedynym, który robi 3D na Macu), gdy tylko chciałem zobaczyć plik z podglądem (natywny system dla Maca po wybraniu pliku i naciśnięciu spacji) miałem błędy lub pustą stronę.

Rozwiązaniem było odinstalowanie autocada i w efekcie edrawing przejął kontrolę.

Mysle ze powinniśmy zobaczyc na serwerze czy nie ma 2 przeglądarek do zainstalowania, czy moze na komputerze ktory czyta plik, ktory miałby do wyboru przeglądarkę i wybral zwlastą!!

@Gerald, więc jest dobre pytanie.... Przyznam, że ta część komputera trochę mi się blokuje.... Opowiem Ci więcej wkrótce po powrocie SolidWorks!