Witam
Mam małe pytanie, próbuję wiedzieć, czy istnieje sposób, aby porozmawiać na temat plików SLD*
w rzeczywistości może to pozwolić na wymianę między kreślarzem / CDP / walidatorem.
Osobiście jestem walidatorem i niektórzy z moich rysowników produkują dużo "odpadów". Do dziś umieszczam notatki poza ramką, aby poprosić ich o poprawienie punktów w planie, ale wyobrażam sobie, że na przykład okno czatu w okienku zadań byłoby bardziej praktyczne. Oczywiście coś wewnętrznego
Czy śnię, czy to jest wyobrażalne, czy to już istnieje?
Dziękujemy za Twoją opinię
Witam
Jest już "dziennik projektowy": wystarczy go aktywować i użyć -> sprawdzić go w pomocy
2 polubienia
A także od 2020 roku uważam, że funkcja znakowania:
https://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/r_markups.htm
1 polubienie
Postaram się założyć dziennik projektowy, który moim zdaniem pozwoli mi robić to, co chcę.
Jeśli chodzi o oznaczenie z 2020 roku, to nadal jestem w 2017 roku, więc chyba nie dotyczy.
Dziękujemy za Twoją opinię
Witaj, możesz również użyć etykiet, jeśli pracujesz w PDM:
http://help.solidworks.com/2019/French/EnterprisePDM/FileExplorer/c_labeling_files_and_folders.htm
Dziękuję za odpowiedzi.
Na razie design journal bardziej odpowiada na moje potrzeby.
W rzeczywistości wypowiadam się na temat poprawek, które należy wprowadzić do planów, które muszę zatwierdzić, a czasami jest wiele marnotrawstwa w tych planach. Więc czasami muszę się otworzyć.
Do oznaczenia jestem niestety jeszcze w 2017 roku, więc jeśli funkcja pojawi się w 2020 roku, to jest dla mnie za krótka.
Jeśli chodzi o etykiety, właśnie spojrzałem, ale pole tekstowe wydaje mi się lekkie i nie wiem, czy bardzo sprzyja rozmowie.
Liczyłem może bardziej na mycadtools z okienkiem SMS lub Whatsapp z boku. Mam to na moim ERP, zobacz załączony plik (po prawej stronie ekranu)
jeśli go nie ma, Visiativ, oto narzędzie, które należy opracować.
Dziękuję wszystkim, oczywiście zawsze jestem zainteresowany, jeśli widzisz inne sposoby
Pozdrowienia
Laurent
chat_erp.jpg
W końcu zaczęliśmy od funkcji komentarza SW.
Problem polega jednak na tym, że po otwarciu to okno nie pozwala już na nawigację po mapie.
Może wypróbuję funkcję dziennika projektowego.
Zawsze szukam innych rozwiązań, jeśli oczywiście masz.
Dziękuję wszystkim za rady i życzę udanych wakacji...
Pozdrowienia
Laurent
W przeciwnym razie użyj jednego poza solidworks, takiego jak zespoły lub inne, ze zrzutem ekranu i adnotacją z przekazaniem.
Myślałem o tym, ale chciałem czegoś, co byłoby związane z plikiem
mamy 20000 PN i co miesiąc dodajemy setkę .
z drugiej strony, jeśli ktoś wie, czy możliwe jest zastąpienie Worda dziennika projektowania plikiem One note Jestem zainteresowany, prostszy do dodawania pól wyboru lub małych ikon, takich jak ważna uwaga itp.
Dziękuję jednak za pomysł