Witam
Chciałbym skorzystać z wyszukiwarki Solidworks, ale w wersji 2020 nie działa.
Mogę wypełnić opcje/przestrzeń plików/, ale to nic nie zmienia, mój folder jest w sieci (czy to dlatego?), jest dobrze uwzględniony w opcjach, kiedy sprawdzam, ale jeśli zamknę okno opcji i wrócę do niego, zniknął ...
Widziałem podobny temat, ale nie robi to u mnie żadnych postępów... Źródło: https://www.lynkoa.com/forum/3d/parametrer-l-outil-de-recherche-solidworks
Ktoś ma pomysł?
Cdt.
1 polubienie
Właśnie zrobiłem nowy test; i dostałem to przez walidację :/
capture.png
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że w lokalizacjach plików mam inne wypchane, które łączą się ze ścieżką w sieci, takie jak mapy bazowe, więc to nie jest problem w moich oczach...
W górę
FYI, zainstalowałem SP2 2020 wczoraj wieczorem i nadal mam ten sam problem...
Czy ktoś ma ten problem?
Witam, właśnie odkryłem, patrząc na twój zrzut ekranu, że można wywołać ścieżkę
Z:\1.9 BIURO PROJEKTOWE/3
Zostałem z faktem, że nazwy folderów nie mogły zawierać żadnych kropek, które są traktowane przez Windows jako separatory (przykład: toto.xls)
A więc ??? albo muszę przestać palić dywan, albo aktualizuję swoją wiedzę za pomocą punktów (a jeden punkt to wszystko, a jeśli to wszystko, to obejmuje resztę)
Pozdrowienia
Osobiście korzystaliśmy z tej ścieżki wyszukiwania przez kilka miesięcy w wersji 2016 lub bliskiej i spowodowało to wiele spowolnień, a nawet awarii. Usunęliśmy więc i zamiast przesuwać elementy, przyjęliśmy nową metodę.
Dziękuję za odpowiedzi. Pomyślałem, że zaoszczędzi mi to czasu, szukając bezpośrednio w tym pasku, zamiast otwierać i szukać żądanego pliku normalną metodą...
@Zozo_mp: w rzeczywistości mój ekran pokazuje ścieżkę, którą próbuję nagrać. Ta ścieżka jednak w wersji 1.9 działa bardzo dobrze w lokalizacjach plików dla szablonów dokumentów, zestawień materiałów itp., Właściwie wszystko inne... Kiedy chcę zastosować go do "ścieżki wyszukiwania", rejestruje go (jak na moim ekranie), sprawdzam, pytając się mimochodem o podniesienie uprawnień, które myślę, mimo że jestem w adminie, a następnie zamyka okno opcji, ale wracając, ścieżka jest usuwana i wszystkie oryginalne foldery (c:\ dane solidworks\ itp.) są umieszczane z powrotem, nawet jeśli usunę je wszystkie.... Jakby w tym celu przywracał początek...
@sbadenis, jakiej nowej metody używasz?
Cdt.