Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Myślę, że Autocad opanowałem go wystarczająco, ponieważ po tym, jak zacząłem jeździć na deskorolce, przerzuciłem się na CAD około 18 lat temu.
Zazwyczaj muszę też spotkać się z osobą z urzędu pracy, w ramach CSP, która powinna pozwolić mi wybrać ścieżkę kariery.
Ostatnio w firmie, w której pracowałem (przez 15 lat, a) szczególnie w ciągu ostatnich kilku lat, zarządzałem aktami od projektu wstępnego do szczegółowych planów (a także kontynuacji fab. ). CAD i SolidEdge całkiem nieźle mi odpowiadały (nawet V19). Jako "stary projektant" i wiele samokształcących się, nadal mam trochę problemów z podjęciem kroku bezpośredniego tworzenia w CAD. Biorąc udział w kilku wyzwaniach, odczuwam swoje opóźnienie, gdy odkrywam prezentacje innych zawodników, a zwłaszcza czas spędzony i pokazany (między innymi Grega, Benoit.LF, Barta, franck.barrauda, sbrousse czy flegendre'a).
Dzisiaj myślę o kontynuowaniu samokształcenia na SEdge, w domu, a także na SolidWorks (który wydaje się podobny) na moim komputerze (mam nadzieję, że wytrzyma). I znajdź mi szkolenie Catia lub Creo z może stażem do manipulowania.
@PL, zgadzam się, że nie jest dobrze mieć zbyt wiele podobnych strun na tym samym smyczku, ale moim życzeniem byłoby podążać, znaleźć pewną ciągłość, nie idąc złą drogą.
Flegendre, dziękuję za kontakt, miałem już z nimi kontakt wcześniej.
W każdym razie jeszcze raz dziękuję wam wszystkim za zachętę.