Wybór oprogramowania do projektowania obiektu z ograniczeniami magnetycznymi, mechanicznymi i elektrycznymi

Witaj społeczności Lynkoa!

Jestem tu, bo potrzebuję Waszych lampionów:)

W ramach osobistego projektu szukam jednego lub więcej programów, które można wykorzystać do zaprojektowania obiektu, który zawiera część mechaniczną (ruch kinetyczny i pionowy), elektryczną (cewka i dioda ledowa), a także część magnetyczną (zarządzanie siłami magnetycznymi, magnes).

Z góry dziękujemy za hojne odpowiedzi!

Witam

Nasze lampiony są zawsze zapalone!

Dla projektu mechanicznego = Standardowy projekt mechaniczny Solidworks.

Ruch kinetyczny, a raczej kinematyczny  = standardowa konstrukcja mechaniczna Solidworks.

Elektryczność  (cewka i dioda LED),  jeśli jest to reprezentacja obiektów w ogólnym planie, to  standardowy projekt mechaniczny Solidworks. Jeśli ma mieć schematy połączeń, to solidworks electrical (ale trzeba określić)

Do zarządzania siłami magnetycznymi jedynym istniejącym oprogramowaniem jest to odnoszące się do elektromagnetyzmu (a nie do podstawowego  magnesu zwanego magnesem trwałym), więc nie nadaje się do stosowania w ruchach konkurencyjnych z magnesami trwałymi ;-)

Jednak jeden punkt przykuwa moją uwagę, ponieważ mówisz [[ ramy osobistego projektu ]] nadal ważne jest, aby wiedzieć, że dla wpisowej kolekcji oprogramowania wskazanego powyżej, które są "trèscherware", konieczne jest rozszerzenie co najmniej 8000 € i kilka dodatkowych brouzoufs i to bez oprogramowania do elektromagnetyzmu, które kosztuje rękę i nogę.

Pozdrowienia

Witam, w przeciwnym razie musisz udać się do konkurentów SW (Autodesk / fusion360), którzy oferują swoje oprogramowanie w kontekście osobistym i non-profit.

Witam 

Dziękuję za odpowiedzi!

Pobrałem i zacząłem pracować nad fusion 360, nie znalazłem jeszcze wtyczki do sił magnetycznych. Ale jest "fizyczny" moduł z kilkoma właściwościami, w które jeszcze się nie zanurzyłem.

A Zozo_mp, oczywiście, że nie, to nie jest dla wiecznej maszyny, za kogo mnie bierzecie!! :) Niemożliwe jest naprawdę niemożliwe, uwierz mi!

Jeszcze raz dziękujemy!