W odpowiedzi Julienowi:
Nie, nie mam Solidworks Standard ani żadnego innego.
Dlatego trochę się gubię w tych wszystkich różnych i różnorodnych wariantach.
Testowałem Premium przez 1 miesiąc, ale nie byłem szkolony... Na pewno straciłem dużo danych.
Teraz zamierzam kupić oprogramowanie, więc poszedłem bezpośrednio do SW, a sprzedawca zaproponował mi wzięcie SW Standard i Premium Simulation, ponieważ muszę symulować i optymalizować zgodnie z wyboczeniem, pęknięciami i częstotliwością.
Znajomy powiedział mi, że ANSYS robi to bardzo dobrze, ponieważ świetnie nadaje się do optymalizacji. Zadzwoniłem więc do Digicada, dystrybutora ANSYS, a także Solid Edge, który chwalił zalety tego ostatniego, a także jego atrakcyjną cenę w porównaniu do SW, ale nie będąc jego częścią.... Staję się zagubiony.
Więc nowe pytanie: Czy SolidEdge jest tak samo potężny jak oprogramowanie do rysowania 3D, wiedząc, że projektuję instrumenty muzyczne więc w drewnie klejonym lub mechanicznie spawanym lub przykręcanym metalu, bez płynu,
Do symulacji i optymalizacji: wyboczenie, odkształcenie, pękanie, odłączanie, częstotliwość i optymalizacja.
Czy możesz mnie oświecić między tymi dwoma rozwiązaniami: SolidEdge i SW, a następnie SW Simulation i ANSYS
Wielkie dzięki :-)
Najmłodsze dziecko