Wybór tabletu do rysowania dla rysowników

Witam

Chciałbym zająć się rysowaniem w ilustratorze i potrzebowałbym pomocy, aby znaleźć dobry tablet graficzny, który nie będzie zbyt drogi.
Mój budżet: około 500 euro
Dużo słyszałem o XP-Pen Artist15.6 ( https://www.amazon.fr/XP-Pen-Tablette-Graphique-Moniteur-Artist15-6/dp/B0785682VP ) , ale opinie są bardzo podzielone, zaczyna się od: Jest idealny, aż do wielkiego gówna.
Mam nadzieję, że mnie oświecisz.
Wiem, że 500 euro to nie jest dużo jak na dobry tablet graficzny, ale mam dopiero 18 lat, więc środki są trochę zmniejszone, eh.

Czy masz tablet, który możesz mi polecić?

W związku z tym życzę miłego dnia i z góry dziękuję.

Witam

W stosunku do Twojego budżetu, Twój wybór jest do obrony.

To, co ma największe znaczenie w rysunku artystycznym, to liczba poziomów czułości (8192 poziomy  wcale nie jest złe), na które pozwala rysik w odniesieniu do wyboru pędzla lub innego obiektu w oprogramowaniu.

Drugim ważnym punktem jest rozdzielczość 1920 x 1080, z kątem widzenia 178° , co daje duży komfort, ponieważ spędzisz  setki godzin przed ekranem.

Wygodny w czyszczeniu szklany wyświetlacz

Ostatni punkt z dedykowanymi i programowalnymi zgodnie z oprogramowaniem, z którego będziesz korzystać dziś lub jutro, takim jak Corel Painter

Po tym czasie trudno cokolwiek powiedzieć o niezawodności. Ta firma produkuje praktycznie tylko tablety graficzne w przystępnej cenie, więc gdyby to były śmieci, już dawno by zniknęły.

Zamiast tego spójrz na nowy 16-calowy lub 22-calowy w "It's My Zone". Należy wziąć pod uwagę, że ze wszystkimi menu, oknami dialogowymi itp. Zawsze masz 1/3 ekranu, na której nie możesz rysować. Jeśli naprawdę rysujesz, wybierz większy ekran, nie zawiedziesz się nawet od dołu

To tyle i jak by powiedziało OBI "niech moc będzie z tobą", a ja mówię "zaufaj sobie mały żuku".

Przyślij nam od czasu do czasu jedno ze swoich zdjęć, to sprawi, że trochę pomarzymy:-) :-) :-)

2 polubienia