Opcje wyszarzone podczas instalacji Solidworks

Witam, mam problem z menedżerem instalacji solidworks.

Na moim komputerze zainstalowano najnowszą wersję studencką. Właśnie przejęliśmy Solidworks za pośrednictwem mojej firmy.

Odinstalowałem więc Solidworks, aby zainstalować normalną wersję. Z tym, że mam problemy z menedżerem instalacji.

Rzeczywiście, podczas dostosowywania instalacji wszystkie pola są wyszarzone, nie mogę wybrać żadnego z nich, dlatego oferuje mi tylko aktualizację (około dwudziestu mega), a nie samą instalację, podczas gdy nie mam już Solidworks na moim komputerze.

FYI, oprogramowanie uruchamia się poprawnie, sprawdzanie licencji itp.  Ale nie mam dostępu do żadnego wyboru, różne przyciski obecne w aplikacji są niedostępne. Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tego typu problemem, jeśli tak, jak możesz go naprawić?

Z góry dziękuję.

Witam

Sprawdź, czy wszystko zostało odinstalowane. Wydaje mi się, że w rejestrze było jeszcze kilka rzeczy. Spróbuj użyć narzędzia do czyszczenia rejestru typu CCleaner lub, jeśli go znasz, delikatnie wyczyść rejestr.

Informuj nas na bieżąco.

1 polubienie

Tak, ccleaner i możesz również ręcznie usunąć wszystkie foldery o nazwie Solidworks

W programach, w plikach programów, w danych programu itp....

1 polubienie

Po odinstalowaniu solidworks dostępna jest opcja, która mówi, że będzie to wszystko, nawet przybornik.

Jeśli opcja nie jest zaznaczona, zachowuje w pamięci właściwości instalacji, a więc numer seryjny i preferencje.

Więc CCleaner niczego nie rozwiązał FYI.

Rzeczywiście, w rejestrze znajdowała się piekielnie silna baza danych solidworks. Przeszukałem każdą bazę danych zawierającą słowa (solidworks) i (sldworks) i usunąłem je ręcznie. Zajęło mi to dobre dwadzieścia minut, ale rezultat już jest.

Udało mi się zainstalować Solidworks normalnie, tak jakby nigdy nie istniał na moim komputerze. Jednak podczas montażu części "solidworks plastics" wystąpił błąd na poziomie 86%, który niestety na początku nie mógł się udać, zrestartowałem moduł, aby naprawić błąd i udało się przy drugiej próbie.

Dziękuję za pomoc.