Wiele opcji do wyboru we właściwościach niestandardowych

Witam

Aby wypełnić nasze wkłady z planem, używamy niestandardowych formularzy właściwości. Stworzyliśmy kilka modeli: 1 model dla części, jeden dla zespołów i jeden dla rysunków. Dzisiaj chcę je zmodyfikować i dodać pole "case option", które pozwala mi wygenerować listę od 2 do 10 opcji, z których podaję wartości, które chcę. Problem polega na tym, że gdy wracam do SW i wypełniam formularz, mogę wybrać tylko jedną z opcji (nie ma możliwości wielokrotnego wyboru, ponieważ każdy wybór anuluje poprzedni). Zobacz PJ

Pytanie: Czy istnieje sposób, aby wybrać wiele opcji w tym samym czasie, czy muszę to zrobić inaczej?

Dziękuję

Tictic

capture.pdf

Witam

Czy w edytorze nieruchomości próbowałeś użyć narzędzia "pole wyboru" zamiast narzędzia "przycisk radiowy"?

Fred

2 polubienia

Witam

Robimy to sobie nawzajem w pokoju.

1 polubienie

@ ac cobra 427: robimy to w pokoju?? to znaczy

@ Frederic: tak, działa z "polem wyboru", ale zajmuje dużo więcej miejsca w formularzu, który jest już u nas bardzo długi (na moim zrzucie ekranu była tylko niewielka jego część). A ponieważ wydaje mi się, że mam około 8 możliwych znaczników wyboru. Ale tak naprawdę mogę nie mieć wyboru, muszę tam pojechać.

Dziękuję

Witam

AC Cobra 427 oznacza, że używa niestandardowych właściwości części (.prtprp) do wypełniania adnotacji planu, co zwykle jest w porządku, ale w zależności od potrzeb może używać właściwości układu (.drwprp) lub zespołu (.asmprp).

W przeciwnym razie nie ma możliwości wybrania kilku opcji, musisz wybrać pola wyboru lub grupę listy.

1 polubienie

@ a.leblanc: tak tak wypełniam go również w formularzu "części".

Z której wersji solidworks korzystasz???

2016 SP5.0

Moja część i mój plan tła zostały wysłane.

Witam 

Czy pliki, które Ci przesłałem, mogą zostać wykorzystane do rozwiązania Twojego żądania???