Cześć wszystkim,
Dla tych, którzy używają obiektów w modelu podczas wymiarowania. Jak wybrać, na którym otworze powinny pojawić się wymiary?
Patrząc z mojego okna, wydaje się to trochę przypadkowe i nigdy nie jest dobrze umieszczone
Cześć wszystkim,
Dla tych, którzy używają obiektów w modelu podczas wymiarowania. Jak wybrać, na którym otworze powinny pojawić się wymiary?
Patrząc z mojego okna, wydaje się to trochę przypadkowe i nigdy nie jest dobrze umieszczone
Witam
Dla obiektu modelu to zależy, zazwyczaj przypisujesz sobie wymiar, na którym wskazujesz, co jest w układzie. Ponieważ twoje wymiary nie są automatycznie przeznaczone do rysowania (domyślnie kolor w SW).
Po każdej adnotacji działamy według tej metody. Ale nadal możesz je wstawić do rysunku, nawet jeśli nie są do tego przystosowane.
Twój wzrok musi być dobrze ukierunkowany zgodnie z tym, co chcesz wprowadzić. Pozwól, że wyjaśnię, jeśli Twój wymiar jest w płaszczyźnie prostopadłej, może się zdarzyć, że wstawianie nie działa (może będziesz musiał ustawić widok na wymiar rzutowy!
Na zielono wymiary rysunku, możesz wybrać widok lub funkcję w drzewie
Na czerwono zostaną wstawione wszystkie wymiary, więc załóżmy, że to m... Kiedy to się dzieje ![]()
Myślę, że dobrą rzeczą jest to, że można modyfikować 3D poprzez rysunek i oczywiście dążyć do tego.
Witam;
Nasze importowane wymiary realizowane są w dwóch etapach:
Pierwszy dotyczy zastosowania ogólnych wymiarów do jednego lub wszystkich widoków (wymiary, wymiary liniowe i średnice usuwania materiałów dla zdecydowanej większości). Ale zwłaszcza nie przenikające wymiary.
Drugi etap, dam ci go za mile... Zaimportuj wymiary powiązane z kreatorem wiercenia (średnice i pozycje), a tam możesz wybrać, który otwór otrzyma adnotację – to na niej klikniesz, aby dodać adnotacje.
Jeśli kiedykolwiek zaimportujemy wszystkie adnotacje naraz, wydaje się, że to pierwsza utworzona (pierwszy punkt szkicu) przyjmuje adnotacje wymiarowe.