Interfejs kliknięty prawym przyciskiem myszy

Witam

Mój kolega ma problem z interfejsem na wszystkich kliknięciach prawym przyciskiem myszy. Zobacz zrzut ekranu
Jest w SW Pro 2022 Sp4
" Nie mam problemu z moją wersją premium"

Czy masz rozwiązanie? Proszę

Witam.
Może zacznij od próby naprawy z RX.

2 polubienia

Witam
Czy to właśnie niekompletne menu jest problemem?

1 polubienie

To nie działa.

Tak, na tym polega problem.

W takim przypadku spróbuj tego

1. Kliknij pozycję Narzędzia > Dostosuj lub kliknij prawym przyciskiem myszy obramowanie okna i kliknij polecenie Dostosuj.
  2. Na karcie Dostosowywanie w obszarze Dostosuj skróty lub Dostosuj menu kliknij przycisk Pokaż wszystko.
  3. Kliknij przycisk OK.

następnie uruchom ponownie oprogramowanie

Pod spodem zawsze ma pustkę. :confused:
Myślę, że przejdziemy przez ponowną instalację.

zrestartowałeś oprogramowanie po modyfikacjach?

Oczywiście przetestowaliśmy go nawet kilka razy. Problem istnieje od samego początku. Jak tylko został zainstalowany (zainstalowany na nowej maszynie), pojawił się problem.

Jest to opcja domyślna, gdy tylko zostanie zainstalowana. I to niezależnie od wersji. Po ponownej instalacji będziesz mieć włączone te same opcje.
Czy przeszedłeś przez to okno? Musisz aktywować " pokaż wszystko" dla skrótów, a nie menu (dla mnie niezbyt logiczne, ale to właśnie działa). W razie wątpliwości włącz opcję All show dla skrótów i menu. A przede wszystkim zrestartować sw.

Przed ponowną instalacją możesz spróbować ponownie uruchomić komputer z resetowaniem profilu, aby sprawdzić, czy to nie profil użytkownika jest zepsuty.
Aby to zrobić, otwórz zamknięcie solidworks, a następnie uruchom solidworks RX i kliknij link w kolorze czerwonym:

Solidworks rozpoczyna pracę z profilem fabrycznym (tak jak podczas instalacji), rozruch następuje po powrocie profilu.
Jeśli w profilu fabrycznym błąd jest nadal obecny, nie pochodzi z profilu, jeśli już go tam nie ma, po prostu załaduj ponownie inny profil lub zresetuj go i powtórz go czysto:

1 polubienie

Spróbowaliśmy, ale to nie zadziałało. Dziękuję za pomoc :slight_smile:

Sbadenis, dziękuję BCP :slight_smile: to profil, który był dysfunkcyjny.

1 polubienie

Dzieje się tak często, zwłaszcza gdy zachowujesz profil niższej wersji.
Nie zapomnij wybrać najlepszej odpowiedzi, aby zamknąć temat.