Muszę zrobić kilkusekundową animację na solidworks, ale kodek Microsoft nie jest świetny i skacze zgodnie z przewidywaniami...
Znalazłem ten link na forum (http://www.lynkoa.com/forum/cao/compression-animations-avec-ou-sans-rendu-realiste), ale nie wiem gdzie umieścić rozpakowane kodeki, więc pobrałem kodek xvid jako plik wykonywalny tutaj (https://www.xvid.com/download/), ale podczas nagrywania filmu nadal nie mam możliwości wyboru innego kodeka niż Microsoftu.
Twój link jest bardzo @Gt22 ale nie jestem uzależniony, gdy mówią o palantach. Aby mieć kilka Test i Solidworks powiadamia go przed kodowaniem, gdy występują fazy próżni (bez animacji, bez obiektów, które zmieniają miejsce), wideo wyświetla "czarne płyty", przeskakuje z czarnymi obrazami. Ale za każdym razem, gdy następuje zmiana pozycji, nie mam tego problemu.
Mogę zmienić rozdzielczość lub liczbę klatek na sekundę, ale to nic nie zmienia,
Muszę też zachować pewną liczbę obrazów, ponieważ są podzbiory, które muszą otworzyć się w ciągu 1 chwili. ..
Miałem już tego rodzaju problem, jest on spowodowany widokiem, w którym nie ma ruchu (komunikat SolidWorks jest wyraźny). Obszedłem ten problem, wprowadzając stały ruch mojej sceny. Na przykład, jeśli chcesz pokazać podnośnik, który wychodzi, pozę, która wchodzi, problemem jest pozycja (okres bezczynności), z drugiej strony, jeśli w całej scenie umieścisz nawet bardzo lekki ruch , nie masz już pozy, więc nie ma już obrazu, który skacze.
Witaj OBI WAN, bardzo dobrze rozumiem, co masz na myśli, będziesz musiał znaleźć coś do założenia... Może szczur? Kto się zakrada do środka? ...:) to powiedziawszy, nie rozumiem, dlaczego niektórym osobom udało się rozwiązać problem z kodami, znajdując je na liście...
@GT22, jeśli to powiedziałem, to nie jest kwestia tego, czy jesteś kompetentny, czy nie... Nie wątpię w jego wiedzę, po prostu w moim przypadku mój błąd nie jest tym, na który naprawdę cierpię... OBI WAN ma mi ekran ze zdaniem podświetlonym na żółto... To jest dokładnie to, co mi się przytrafia... Wrócę do mojego problemu później i dam znać, jeśli znajdę rozwiązanie.
Odinstalowałem kodeki wczoraj przed wyjściem, a następnie zainstalowałem ponownie, a dziś rano, kiedy ponownie uruchomiłem komputer, dostałem je... Wczoraj zrestartowałem ....; / Czasami nie rozumiem solidworks... W zakładce Kompresja wideo na stronie po ... Za pierwszym razem miałem zły ekran...
Cóż, skoro już miałem problem, zrobię tak jak ty. Byłem na twoim linku do pobrania, ale zobaczyłem, że są 2 linki mirror1 i 2. Czy możesz mi powiedzieć , którego linku użyć.