Małe pytanie odnośnie blachy, posiadam dwie blachy (dwie osobne bryły blaszane) z zagięciem pod kątem 45° które chciałbym połączyć z funkcją zamkniętego narożnika. Oczywiste jest jednak, że jest to możliwe tylko w przypadku kilku warstw z tej samej blachy.
Jeśli edytujesz jedną z części i jeśli wykonasz wyciągnięcie do powierzchni i to samo dla drugiej, tak że wyciągnięcia są połączone z drugą częścią i jeśli zmienisz kąt, wszystko następuje następująco
Zwykle w funkcji do gięcia arkusza w drzewie i po wykonaniu tej funkcji, szkic nieograniczony. Wydaje mi się, że jest to nieograniczone, aby funkcja mogła dostosować długość. Ale po wykonaniu, możesz, wprowadzając szkic (funkcji), zwymiarować go i/lub zmodyfikować geometrię, bawiąc się wiązaniami, przerysować profil. Uważaj jednak, aby nic nie robić, jest to wygięta blacha, więc podczas jej rozkładania musi być realistyczna z przyszłą produkcją.
To prawda, że my też możemy to tak postrzegać. Bardziej jestem za tworzeniem składanych arkuszy bazowych, które bezpośrednio integrują moje fałdy (zamiast korzystania z funkcji " składany arkusz na krawędzi "). Ale to może załatwić sprawę, dziękuję