Wypełnianie luki między dwiema częściami w zespole

Witam
W złożonym montażu potrzebowałbym, aby dwie części idealnie się połączyły, tak aby w symulacji były postrzegane jako stykające się, a zatem jako pojedyncza część. Nie mogę też łatwo wrócić do oryginalnego pokoju, ponieważ ujęcia nie są równoległe. W końcu mogę nałożyć na siebie kawałki, ale siatka nie przechodzi i nie jest uważana za pojedynczy kawałek.

Dziękuję za pomoc.

Witam

Aby to zrobić z poziomu złożenia, wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na część, aby ją edytować, następnie kliknąć na powierzchnię, która ma zostać przedłużona i naszkicować ją, przekształcając elementy, a następnie wyciągnąć do powierzchni i wybrać powierzchnię, na której powinna zatrzymać się część, która ma zostać wydłużona.

Mam nadzieję, że jestem wystarczająco zrozumiały ^_^

2 polubienia

Po przedłużeniu powierzchni możesz stać się częścią swojego złożenia, aby ułatwić symulację, jak wyjaśniono w moim samouczku:

http://www.lynkoa.com/contenu/cr%C3%A9er-une-pi%C3%A8ce-partir-dun-assemblage-pour-facilter-les-simulations

1 polubienie

Umieść kontakt między zestawem typów solidarnych w swoim gabinecie. To "wypełni" pustkę!

4 polubienia

Witam

Dla mnie najlepszą odpowiedzią jest max59.

Rzeczywiście, gdy tylko zaczniesz fizycznie modyfikować część zgodnie z propozycją cobry 427 (którą pozdrawiam), zawsze kończysz płacąc za nią gotówką przez błędy w planach wykonania lub, co gorsza, w fabule.

Firma Solidworks zaplanowała to, co oferuje max59, aby oddzielić części od symulacji. Jest to bardzo częsty przypadek, gdy są gry lub gdy dwie figury nie mogą się przenikać w prawdziwym życiu. Jest to jeszcze bardziej prawdziwe w zespole, zwłaszcza jeśli wykonujesz symulację dynamiczną ze scenariuszami optymalizacji.

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję zozo_mp za wsparcie ;-)

W razie potrzeby:

http://help.solidworks.com/2017/French/SolidWorks/cworks/c_Bonded_Contact.htm

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Wypróbowałem metody  i to działa.

Mam teraz mały problem z obliczaniem częstotliwości, ale to już za jakiś czas w innym pytaniu.