Jak wyświetlić okno dialogowe rozmiaru

Jak wyświetlić okno dialogowe Rozmiar/Mapa bazowa na nowym rysunku w programie Solid Works 2016?

Przechodzę bezpośrednio do planu tła, który już stworzyłem, ale nie mam wyboru, kiedy klikam nowy...

Witam

W opcjach ogólnych zaznacz opcję "Pokaż okno dialogowe Mapa bazowa podczas dodawania nowego arkusza" na rysunku

1 polubienie

Witam, (krwawienie z pośladków), szukam... (Jedna z moich rąk właśnie odpadła) 

Czy wiesz, gdzie mogę szukać? 

Dziękuję. (właśnie dostałem udaru) 

Skończy się na tym, że dostaniemy wiadomość w stylu <Słuchaj> Jest ktoś, kto nam to da xd. 

To nie jest złośliwe, po prostu to jedyna rzecz, którą Twoja wiadomość sprawiła, że chciałem napisać...  

2 polubienia

Witam

G. Sloubi 1, widzę, że odpowiedź Yves.T w innym poście została naśladowana.... ale jest to nadal tak samo aktualne, zwykle wnioskodawca sam się potem potwierdza....

Pozdrowienia

2 polubienia

nawet zaznaczając to nic nie zmienia

capture.jpg

Prawdopodobnie błędna interpretacja z mojej strony, działa to tylko w przypadku dodawania arkuszy na rysunku.

Jeśli chcesz wyświetlić inną mapę bazową, musisz utworzyć szablon dokumentu dla każdego rozmiaru. Interfejs nie jest dostępny do wybierania mapy bazowej podczas otwierania szablonu dokumentu rysunku.

Jeden z moich kolegów, który ma tę samą wersję solidworks, ma to okno dialogowe podczas otwierania nowego planu, ale nie widzę różnicy między ustawieniami naszych 2 komputerów.

Czy chcesz mieć jeden z domyślnych, czy zacząć od zera??? W przeciwnym razie po prostu umieść podstawową ścieżkę z powrotem, aby znaleźć domyślne szablony, zmodyfikuj je, a następnie zapisz je z tymi, które już zmodyfikowałeś.

Jak to wygląda poprzez przywrócenie ustawień SolidWorks z ustawień kolegi?

Przekierowałem lokalizację pliku szablonów dokumentów i ponownie mam otwarte okno...

więc dla mnie jest ok

Dziękuję

Bingo D.Roger miał rację... Niech żyje najlepsza odpowiedź!! ....  

4 polubienia

Dla zmotywowanych jest jeszcze jedno pytanie: http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/comment-indiquer-les-surfaces-des-pi%C3%A8ces-ou-corps-en-automatique-sur-la-mise-en-pla

3 polubienia

Hej chłopaki, stają się coraz bardziej klasyczni i mają najlepsze odpowiedzi. Musimy poprosić Clementine, aby przygotowała dla nas zbiór najlepszych, najdziwniejszych i najbardziej nietypowych odpowiedzi... Myślę, że dobrze byśmy się bawili...

4 polubienia