mógłby mi ktoś powiedzieć, czy można dodać kolumnę w eksploratorze SW?
Pozwólcie, że wyjaśnię: kiedy chcę zrobić kompozycję na wynos, wchodzę na planszę jako załącznik. W tym przypadku jest to tylko mały zespół, ale kiedy mam duże złożenia, nie wiedziałbym, do czego odpowiada każda część. Dlatego chciałbym dodać kolumnę "PRZEZNACZENIE", która używałaby sformułowania dotyczące inteligentnych właściwości pomieszczenia.
Być może znalazłem rozwiązanie, ale potrzebuję trochę światła na personalizację inteligentnych właściwości.
Aby umożliwić identyfikację części po nazwie pliku w eksploratorze SW, zapisuję pliki z nazwą techniczną, po której następuje *, a następnie wprowadzam opis części, przykład: SPO-080A-CU001-1* arkusz zbrojenia trzpienia.
Tak więc w moich SPs, we właściwościach związanych z dokumentami, znajduję całą tę nazwę pliku. Muszę więc stworzyć kolejny SP, który wymazuje wszystko po *.
Utworzyłem więc nowy SP typu "string", teraz chcę odzyskać znaki do *, ale nie wiem, co wskazać (patrz PC).
Rzeczywiście, możliwe jest pobranie końca ciągu:
W polu "Przywróć znaki do n, uruchamiając".
Zaznaczając "na początku" i prosząc o znak "*", oznacza to, że odzyskamy wszystkie znaki od początku do znaku "*".
Nie testowałem, mam nadzieję, że znak * nie służy jako dzika karta w tej dziedzinie!