Jak uzyskać dostęp do dodatku Solidworks Simulation License Add-on

Witam

Posiadam licencję Solidworks Premium.

Normalnie ta licencja powinna dać mi dostęp do dodatku do licencji symulacji.

Jednak po przejściu do Narzędzia/Dodatki dodatek Simulation nie pojawia się na liście.

Lista dodatków Solidworks Premium jest taka sama, jak w czasach, gdy posiadałem licencję Standard.

Dlaczego? Jak uzyskać dostęp do dodatku Simulation?

Z góry dziękuję za pomoc.

Z wyrazami szacunku,

Florian

Witam

Być może po prostu dodatek został wyłączony z instalacji i dlatego nie jest dostępny.

Albo nie jest to dodatek, ale funkcja i w tym przypadku wystarczy aktywować prawy pasek narzędzi.

Ale niektórzy specjaliści od symulacji będą w stanie odpowiedzieć z całą pewnością, mając tylko wersję standardową.

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź.

Moi koledzy mogą uzyskać dostęp do dodatku Simulation z licencją Premium, ale ja nie.

Myślę więc, że jest to uzupełnienie, a nie funkcja.

Witaj @f.varnier

Potwierdzam to@FUZ3D co mówi (kogo pozdrawiam)

To właśnie w momencie instalacji żądanie instalacji nie zostało sprawdzone. Z drugiej strony należy zapytać administratora, ponieważ zależy to od liczby zakupionych licencji na symulację. Rzeczywiście, licencja Symulacja jest oddzielna, możesz mieć wersję oprogramowania, ale nie symulację, która w rzeczywistości jest osobną licencją.

Spójrz tutaj, jak to zrobić , najprostszym sposobem jest aktywacja aktualizacji i zaznaczenie odpowiednich pól. Należy jednak zachować ostrożność, ponieważ procedura pomiędzy poszczególnymi stacjami roboczymi i wieloma instalacjami nie jest taka sama, choćby ze względu na uprawnienia administratora, które nie są takie same.

Czy masz umowę serwisową? jeśli TAK zadzwoń na gorącą linię, poprowadzą Cię ;-)

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź.

Rzeczywiście, zadzwoniłem na infolinię, która przejęła kontrolę i zaznaczyła odpowiednie pola w menedżerze SDW. A teraz to działa!

Pozdrowienia

1 polubienie

@ f.varnier

Odhaczenie odpowiednich pól i dobra gorąca linia to sekret ;-) :-)

Możesz zamknąć swój temat STP, zaznaczając odpowiednie pole!

Pozdrowienia

1 polubienie