Witam
Rzeczywiście, bardzo trudno było znaleźć pracę w biurze projektowym.
Na przyjęte miejsce musiałem wysłać 300 listów, mimo że nie miał żadnego napadu.
Wtedy pytali, czy odbyliśmy służbę wojskową, ... Więc widzisz te wszystkie okresy przed i teraz, to się nie zmienia, problem jest ten sam, potrzebujesz doświadczenia, najlepszy jest program praca-nauka, wykonywany tam na wyższym poziomie (inżynier) niż ten, którego szukasz, Tak więc ubieganie się o program pracy i nauki jest również trudne do znalezienia.
Ze swojej strony przerwałem studia na maturze, znalazłem pracę w BE i wznowiłem studia w BTS CPI w Alternance, trudne, ale jest to wykonalne.
Radzę wytrwać, nie przestawać szukać, pomyśleć o zmianie regionu lub kraju, jeśli masz język (najlepiej angielski).
To wszystko, jeśli chcesz odnieść sukces w ten sposób BE, przejdź przez małą stałą umowę, jeśli to możliwe, a następnie program praca-nauka, działa w tym kierunku, jeśli firma tego chce.
Jest też wiele biur projektowych w serwisie lub do pracy tymczasowej wyspecjalizowanych na budowach, ponownie jest to dobra okazja do zdobycia doświadczenia
To jest moje doświadczenie, życzę Ci dużo odwagi, trzymaj się, jeśli chcesz, dotrzesz tam, to moje motto.
@+.
AR