Cze wszystkim
Czy mogę zmienić kolor wymiarów pojedynczo na rysunku solidworks 2015?
Na przykład umieszczenie niektórych wymiarów na czerwono i pozostawienie innych na czarno...
Jeśli tak, to w jaki sposób?
Dziękuję za odpowiedzi.
Cze wszystkim
Czy mogę zmienić kolor wymiarów pojedynczo na rysunku solidworks 2015?
Na przykład umieszczenie niektórych wymiarów na czerwono i pozostawienie innych na czarno...
Jeśli tak, to w jaki sposób?
Dziękuję za odpowiedzi.
Witam Istnieje format reprodukcji (ikona A z pędzlem), który pozwala szybko zmienić wymiary koloru na inny, ale potrzebujesz modelu. w przeciwnym razie jest to przez warstwy
Kliknij wymiar prawym przyciskiem myszy i wybierz Edytuj warstwę, a następnie kliknij ikonę Grodzic i utwórz nowy format.
Z drugiej strony, warstwa nie przekształca istniejącego wymiaru, więc jest tam tylko dla nowych wymiarów, a następnie odtwarzamy format
W przypadku klapsów to najlepsze rozwiązanie. Cóż dla mnie =)
Edit: przepraszam CALQUES =)
lol duży policzek? w monitorze to prawda, że odciąża...
Jak wspomniałem wcześniej, pracowałem nad tym tematem w 2014 roku i reprodukcja formatu jest najłatwiejsza. Nie można zmienić już istniejącej warstwy, a gdyby to możliwe, nie pojawia się ona po zaznaczeniu kilku boków jednocześnie
W porządku. Dziękujemy za Twoją opinię. Więc to nie jest takie proste...
Jeśli musimy odtworzyć plan już zwymiarowany z około czterdziestoma wymiarami i trzema różnymi kolorami... Lepiej wtedy porzucić ten pomysł.
Nie poddawaj się, odtwórz format i klikniesz 40 razy, reszta robi się sama.
Albo plan musiałby mieć już predefiniowane formaty dla stron, które można by zmienić. (Nigdy nie miałem takiej okazji)