Zmodyfikowałem moją instalację oprogramowania, sprawdzając oprócz angielskiego języki włoski i francuski. Użyłem go po włosku, teraz chcę go przełączyć na francuski, chciałem wiedzieć, jak w prosty sposób przełączyć się z włoskiego na francuski?
Myślę, że to angielski, którego chcesz (korsykańskie jajko)
Narzędzia > >Ogólna opcja systemowa > zaznacz pole << menu w języku angielskim>>. Masz drugą opcję, która polega na użyciu nazw funkcji i plików w języku angielskim.
Jest to jedyny język, do którego będziesz mieć dostęp, ponieważ licencje są zależne od kraju (o ile rozumiem). Tak więc w przypadku Beluchistanaitów nie ma tego w licencji Francji.
To, czego chcę, to przełączyć się z włoskiego na francuski lub odwrotnie, kiedy tylko zechcę. A w opcjach SW oferuje tylko język angielski. Nie ma menu lub możesz bezpośrednio wybrać zainstalowane języki.
Potwierdzam to, co mówi Bastien, język używany w SolidWorks zależy od opcji regionalnych w systemie Windows, jeśli przełączymy język Windows z powrotem na francuski i zostanie zainstalowany pakiet języka francuskiego SolidWorks: podczas uruchamiania Solidworks przełączy się na francuski.
Nie ma opcji zmiany języka w SolidWorks, z wyjątkiem języka angielskiego, który jest domyślnym językiem instalacji oprócz języka ustawionego w systemie Windows.
Nie Tomalan => Windows ma zainstalowanych kilka języków, a nawet gdyby tak nie było, prosty fakt zmiany języka w opcjach regionalnych (nawet jeśli nie ma to wpływu na interfejs Windows) powoduje modyfikację folderów językowych używanych przez SolidWorks