Witam
Zaprojektowałem płytę , w której mam rowki i inne. Chciałbym zaprojektować tę płytę w jednym kawałku z rowkami. Więc ogólnie mam 2 funkcje. Czy możliwe jest posiadanie 1 wyglądu dla każdej funkcji?
Dziękuję
Witam
Zaprojektowałem płytę , w której mam rowki i inne. Chciałbym zaprojektować tę płytę w jednym kawałku z rowkami. Więc ogólnie mam 2 funkcje. Czy możliwe jest posiadanie 1 wyglądu dla każdej funkcji?
Dziękuję
Tak, po prostu wybierz twarze i nadaj im inny kolor
Witam
Możesz to nawet zrobić bezpośrednio w funkcjach, dzięki czemu nie musisz wybierać wszystkich twarzy jedna po drugiej. (kliknij prawym przyciskiem myszy na funkcję i wygląd)
Dziękuję za odpowiedzi.
Kiedy wybieram moją funkcję, stosuje ona wygląd do całości funkcji, a nie do wspomnianej funkcji.
W rzeczywistości mój problem wynika z faktu, że wykonałem wyciągnięcia, aby wypełnić rowek i że górna część odpowiedniego szkicu była współliniowa z górną częścią rowka. Umieściłem więc bardzo mały wymiar (0,001 mm), dzięki czemu moja ekstruzja (na zdjęciu w kolorze czarnym) wystaje z mojego rowka, w przeciwnym razie solidworks robi wszystko w tym samym kolorze.
Podczas nakładania kolorów należy zwrócić uwagę, aby wybrać najwyższy poziom wyglądu, a tym samym funkcji, a nie ciała!
masz jaką wersję oprogramowania
Jestem w SW 2017
@+
Jestem na SW 2019