Jak zmienić ścieżkę automatycznych kopii zapasowych

Pliki automatycznych kopii zapasowych są umieszczane bezpośrednio w katalogu C:, podczas gdy ja muszę zadeklarować we właściwościach solidworks, gdzie zarządzać kopiami zapasowymi

WITAM na początek byłoby dużo !!

Obraz lub plik do  udostępnienia może pomóc w lepszym zrozumieniu problemu.

Cdlt powiedział:

4 polubienia

WITAM

Musisz przejść do narzędzia==>opcja==>backup/recovery i tam wybrać różne foldery, w których chcesz wykonać kopię zapasową...

Dla przypomnienia: jesteśmy profesjonalistami (rysownikami/technikami), którzy hojnie odpowiadają na pytania, więc minimum grzeczności byłoby mile widziane...

5 polubień

Witam 

Wybaczcie mi uprzejme formuły, żadnych wymówek, nie jestem przyzwyczajony do korzystania z forów, myślałem, że pójdę na najbardziej bezpośrednie.

Dziękuję za odpowiedzi, ale już zadeklarowałem konkretną ścieżkę w opcjach kopii zapasowej , a foldery swx nadal pojawiają się w katalogu głównym C:

Pozdrowienia

Cze wszystkim

Od wersji 2018 nadal mam problemy z tworzeniem kopii zapasowych i/lub plikami odzyskiwania. Te funkcje nie zawsze działają i nie ma alertów, aby je naprawić.

Pomimo porad i ustawień wprowadzonych przez Viasiativ myCADservices, kopie zapasowe i odzyskiwanie danych nie działają w 100%. Podczas testów na żywo z Visiativ działają i na co dzień funkcja ulega awarii i nie jest zauważalna, plik jest zamykany, plik nie jest zapisywany, a najnowsze zmiany nie są wymagane. Utraciłeś ostatnie zmiany, a automatyczne zapisywanie również nie działało. (SW2020, SP4)

Czy masz jakieś opinie na temat równoważnego konkurencyjnego oprogramowania?

Pozdrowienia

Gildas

Cze wszystkim

Od wersji 2018 nadal mam problemy z tworzeniem kopii zapasowych i/lub plikami odzyskiwania. Te funkcje nie zawsze działają i nie ma alertów, aby je naprawić.

Pomimo porad i ustawień wprowadzonych przez Viasiativ myCADservices, kopie zapasowe i odzyskiwanie danych nie działają w 100%. Podczas testów na żywo z Visiativ działają i na co dzień funkcja ulega awarii i nie jest zauważalna, plik jest zamykany, plik nie jest zapisywany, a najnowsze zmiany nie są wymagane. Utraciłeś ostatnie zmiany, a automatyczne zapisywanie również nie działało. (SW2020, SP4)

Czy masz jakieś opinie na temat równoważnego konkurencyjnego oprogramowania?

Pozdrowienia

Gildas