Mam bardzo prosty projekt. Chciałbym zaprojektować i wyprodukować mini pralkę. Oczywiście koszty projektowania i produkcji muszą być niższe,
A użycie musi być proste. Jestem dopiero na początku mojego projektu, w fazie burzy mózgów. Nie wiem jeszcze, jakiej metody użyć i mam tylko bardzo ogólne pojęcie o rozmiarze. W związku z tym poszukuję wszelkiej dokumentacji, informacji lub porady, które pomogą mi zrealizować mój projekt. Oczywiście będę używał tej maszyny do celów osobistych. Muszę więc upewnić się, że działa poprawnie. Dziękuję tym, którzy pozwolą mi iść we właściwym kierunku.
Oprócz podręcznikowego przypadku lub pracy w pobliżu złomowiska, istnieją 2 realne rozwiązania:
- Metoda "Mother Denise" ze starymi pralkami
- Kup maszynę z drugiej ręki w stowarzyszeniach solidarnościowych (od 100 do 150 €).
Taniej, uważaj na wycieki wody i maszynę, która może działać gorzej niż 2 powyższe rozwiązania.
Moja ciekawość zmusza mnie do zadania prawdziwego pytania: po co tworzyć standardową maszynę, która jest w rozsądnej cenie? Chyba, że nie jest to standardowe.
Znalazłem w necie, prawie nowy i bez "roweru" ten model"
Carad Sirocco MW200TR - Mini pralko-suszarka - Pojemność 3 + 1 kg - CC - Półprzezroczysta i niebieska"
za 89 € (używany raz bez wysyłki) lub 149 € fabrycznie nowy. Napełnianie i opróżnianie odbywa się ręcznie. Ale nie jest ani w formie zestawu, ani nie czyści!
Moja odpowiedź brzmi: jest już za późno. Może się przydać komuś innemu.
Przeczytałem kilka artykułów na temat mini pralek na pedały. Myślę, że są łatwiejsze do zaprojektowania. Lepiej więc będzie wykonać prototyp ręcznie, aby przetestować, a następnie dodać silnik.
Możesz również użyć części do catia V5R20 i solid Works na stronie "grabcad".
Możesz także kupić używane pralki, aby przetestować, poznać zasadę działania i użyć ich jako części zamiennych.
Możesz zapoznać się z katalogami nowych pralek na rynku, aby zorientować się. Na przykład znalazłem tutaj :