Jak skopiować właściwości z jednego projektu do drugiego w smartproperties?

W smartproperties używam oficjalnego pliku (CYLINDER) i pliku testowego (CYLINDER ESSAI).

Chcę zaktualizować plik CYLINDER o dane z pliku CYLINDER ESSAI.

Czy można kopiować właściwości z jednego pliku do drugiego?

Jeśli tak, to w jaki sposób?

Z góry dziękuję.

cylinder_essai_-_cylinder.jpg

Witam

Musisz użyć tego samego pliku XML, najłatwiej jest mieć go domyślnie.

Aby skopiować, do pliku CYLINDER, naciśnij "Zapisz jako> plik" w ustawieniach SmartProperties

W pliku CYLINDER ESSAI naciśnij "File > Open".

Aby mieć plik domyślny, znajduje się on w zakładce "Ustawienia pliku XML>", najlepiej umieścić pliki XML w sieci, aby wszyscy współpracownicy korzystali z tych samych ustawień.

Chcę tylko skopiować grupę "Obliczenia".

Ta opcja (kopiowanie/wklejanie całej grupy) w Smartproperties nie istnieje, o ile mi wiadomo, myślę, że jest to dobre ulepszenie, które można przekazać programistom.

Aby to zrobić:

w oknie Ustawienia, w czapce po lewej stronie kliknij [?], następnie [Informacje], a na koniec kliknij [Prześlij prośbę o ulepszenie].

1 polubienie

Aby skopiować tylko folder obliczeń, możesz spróbować zapisać go jako, a następnie zmodyfikować plik XML tak, aby zawierał tylko folder obliczeń i otworzyć go w nowym pliku, ale moim zdaniem spowoduje to usunięcie starych właściwości!

Więc nie sądzę, żeby to było możliwe!

Myślę, że @  powinien być w stanie udzielić Ci odpowiedzi na Twoje pytanie

Problem polega na tym, że nie jest już widoczny na liście członków, więc nie mogę podać jego bezpośredniego linku

Czekam na jego odpowiedź

@+ ;-))

(po wyszukaniu w moich powiadomieniach)

Oto jego link na stronie http://www.lynkoa.com/users/jmsavoyat 

@+ ;-))

1 polubienie

Witam

Jeśli masz właściwości inteligentne, oznacza to, że masz również funkcję BatchProperties, która umożliwia kopiowanie wartości właściwości z jednego dokumentu do drugiego.

@+

1 polubienie

Brak istniejącego rozwiązania!!