Witam
Jak mogę ocenić odległość, w jakiej moja część znajduje się na rurze wzdłuż neutralnego włókna?
Witam
Jak mogę ocenić odległość, w jakiej moja część znajduje się na rurze wzdłuż neutralnego włókna?
Najprostszym sposobem jest zwymiarowanie szkicu w pomieszczeniu, a następnie zaimportowanie wymiarów poprzez wstawienie obiektu modelu oznaczonego do rysowania, jeśli tak jest lub nieoznaczonego do rysowania
Witam
Nie wiem, czy sam wyginasz swoje rurki, ale u nas tak robię i postępuję tak:
https://www.lynkoa.com/contenu/comment-déplier-un-tube-0
Dziękuję za odpowiedź, tak, to tak działa, ale wymiar, który chciałbym wyświetlić na moim planie, niekoniecznie istnieje na szkicu, który tworzy moją tubę. Może uda mi się dodać pilotowany wymiar długości trajektorii mierzącej linię szkicu, która podąża za neutralnym włóknem do mojego kołnierza, ale to, co próbuję zrobić, to odzyskać tę długość bezpośrednio na moim rysunku, w porównaniu z moim kołnierzem, nie wiem, czy to możliwe.
Jeśli wybierzesz 3 osie za pomocą CTRL i klikniesz funkcję boczną; To nie działa?
Czy możesz podzielić się swoim kawałkiem?
Nie jestem pewien, czy rozumiem, co masz na myśli, w każdym razie nie mogę uzyskać oceny, która mnie interesuje.
Właśnie w tym celu stworzyłem kawałek testowy, tak naprawdę byłaby to ocena, którą możesz zobaczyć na pierwszym zrzucie ekranu interesującego mnie posta, w jednym wymiarze, na całej długości tubki aż do naszyjnika.
Witam
Postępuję zgodnie z ac_cobra_427. Po tym jestem zainteresowany szybszym rozwiązaniem.
Ze swojej strony preferuję bok w pokoju i importowany i dodaję w razie potrzeby z projektu pilotowanych żeber do mojego MEP.
Witam
Masz rozwiązanie z wymiarem długości trajektorii. Ale hej, wizualnie nie wiesz, gdzie kończy się i zaczyna długość:
@sbadenis , nie jestem fanem importowania wymiarów do pokoju, ponieważ jeśli przez pomyłkę klikniesz na jeden z wymiarów i zmodyfikujesz go, to 3d się zmienia i robi bałagan.
Mi @ac_cobra_427 , że jest to strona, która podoba mi się w małym pokoju z niewielkimi przetłoczeniami. Nie ma potrzeby ponownego otwierania pokoju w celu aktualizacji.
A także, jeśli wszystko jest ograniczone na szkicu, to dlatego, że w MEP nie brakuje żeber.
To od każdego z nas zależy, czy zrobi to zgodnie z tymi preferencjami.
Całkowicie się zgadzam, właśnie poruszyłem tę kwestię, ponieważ byłem stażystą, a jego nauczyciel nauczył go, że w MEP można wyregulować żebra, a mój kolega miał importowane żeberka i zrobił się z tego potworny
bałagan
Tak, to jest to, co ostatecznie zrobiłem, ale ciągle szukam lepszego sposobu. W każdym razie dziękuję.
Witam @tous
Osobiście jestem tego samego zdania co Nicolas, konwersja szkicu przesuwa koniec i pokrywa go z kołnierzem, wstawia żebro trajektorii,
To dla części, o której wspomniałeś test, orurowanie nie jest moją domeną, ale jeśli rozumiem, że muszę szanować odległość między kołnierzem (to właśnie widziałem w samouczku dotyczącym trasowania) i ogólnie, gdzie krzywa nie jest na płaszczyźnie, przejdę przez jeden:
Zmienna globalna " entre_collier "
Wykonaj powtórzenie kołnierza tułowia zgodnie z krzywą,
Link do usługi
Na rysunku pobierz długość w notatce
Zwykle używam trajektorii, umieszczając na niej czujnik. W ten sposób z każdą modyfikacją jest aktualizowany.