Jak utworzyć sieć na osi podłużnej

Witam, jak stworzyć równy rozkład na osi podłużnej? 

Mam dwa kołki z rozstawem środkowym i łańcuchem, chcę równomiernie rozłożyć knagi w stosunku do moich ogniw 

Sieć może być używana na osiach prostych i okrągłych, ale nie na osi podłużnej lub szynie, elipsie ???  

Mam wynalazcę 2017

Kto może udzielić mi odpowiedzi? 

Dziękuję 

Witam

Nie mam pod ręką Inventora do przetestowania, ale może uda się stworzyć część z wzorem według szkicu/trajektorii, którą wstawiasz do swojego asm, na której możesz oprzeć swój wzór komponentów

1 polubienie

Witam

W zespole utwórz nową część, a następnie utwórz szkic, który będzie służył jako ścieżka. Zamknij edycję szkicu. Utwórz powierzchnię, która jest prostopadła do ścieżki. Utwórz prostokątną sieć tej powierzchni z ustawieniami połączenia. Wyjdź z edycji części. 

Umieść pierwsze łącze i utwórz sieć, wybierając sieć powierzchniową. Program Inventor umieści części zgodnie z siecią powierzchni. 

Nie zapomnij umieścić swojej partii jako ducha, aby nie była widoczna na stole w pokoju w posłowi do PE. 

Edit: Naprawdę przeczytałem narzeczonej... To właśnie powiedziała ci Steph... Boulet w środku...  

Edycja 2: możesz również utworzyć sieć punktów, jest to łatwiejsze niż w przypadku powierzchni. 

Witam, próbowałem, ale to nie działa!

Szkoda, że nie ma funkcji tego typu 

Krzysztof