Jak tworzyć plany szczegółowe

Witam

Stworzyłem podwozie z mnóstwem części, które przychodzą do spawania na nim.  Stworzyłem zespół podwozia z tymi luźnymi częściami. Mam rysunek i teraz chcę wydrukować ogólny plan, a także wydrukować plan po planie części zamiennych, aby złożyć plik i wprowadzić go do produkcji.

Jak mam to zrobić?

Dziękuję za pomoc.

Pozdrowienia.

Eryk B

Witam

Więc nie rozumiem, w czym tkwi problem, czy możesz podać nam więcej szczegółów na temat tego, co cię blokuje?

Czy utworzyłeś plik MEP z jednym arkuszem dla swojego zespołu i innymi arkuszami dla każdej z części? A może każda z Twoich części ma plik MEP?

Czy masz przykład, który możesz nam pokazać i wskazać, co blokuje Twój plik?

4 polubienia

Witam

Chyba, że masz prostszy pomysł na forum...

Będziesz także musiał zrobić plany dla każdego pokoju.

A na dobre, zrób eksplozję swojego zespołu za pomocą referencji. Zobacz podzespoły, jeśli masz zbyt wiele części.

Chrtof

4 polubienia

Witam

Wolę to, co @FUZ3D i @chrtof 59 powiedzieli, ponieważ SW nie wie, jak automatycznie tworzyć wszystkie pliki MEP wszystkich części lub podzespołów z zespołu.

Na szczęście tego nie robi, bo kiedy widzę gówno, które umieszcza w ocenach, muszę cofnąć wszystkie wymiary, usunąć te bezużyteczne i poprawić pozycjonowanie wymiarów, aby były czytelne, a zwłaszcza aby ludzie z fabryki nie rzucali we mnie kamieniami.

Odwagi, bo nie znam innego rozwiązania, jak tylko zrobić to, co wskazali nam nasi mali towarzysze.

Pozdrowienia

6 polubień

Czy to drukowanie tych plików, czy ich tworzenie jest problemem?