Jak utworzyć "szablon" zespołu, który można wstawić do innego zespołu?

Cze wszystkim

Chciałbym stworzyć zespół typu "model", czyli taki, który po wstawieniu go do innego zespołu mogę modyfikować niektóre jego parametry bez wpływu na oryginalny model. A jeśli wstawię 2 z nich do tego samego zestawu, niech te 2 nie będą już miały żadnych linków.

Wydaje mi się, że możliwe jest wykonanie tego rodzaju manipulacji za pomocą EPDM poprzez wykonanie kopii projektu. Ale czy można to zrobić bez?

Tak jak tworzę złożenie, wstawiam komponent i mogę go zmienić według własnego uznania.

(Nie chcę przechodzić przez konfiguracje ani rodzinę części)

Dziękuję!

Musiałbyś przejść przez kompozycję na wynos. Zapisz w nowym folderze, zmień literę i/lub dodaj prefiks.

Następnie włóż nowy zespół (lub wymień go, jeśli został już włożony)

1 polubienie

Tip top! Nie mierzyłam mocy kompozycji na wynos, dziękuję:)

1 polubienie

Haha, moc, jak mówisz ^^.

Z drugiej strony, musiałem się trochę ponieść emocjom. Tak długo, jak dokonasz zmiany nazwy za pomocą aplikacji do zabrania do domu, nie musisz zapisywać w nowym folderze

No właśnie, tak, dziękuję!

Kontynuuję moje badania, ale byłoby wspaniale, gdybym mógł stworzyć część typu "komponent", która reaguje jak plik tymczasowy (zapis w .prtdot), więc po wstawieniu mojego komponentu do mojego zespołu mógłbym wprowadzić zmiany i automatycznie zapisać część pod inną nazwą.

1 polubienie

Wygląda na to, że istnieje narzędzie MyCadTools, które może to zrobić: CloneConponents

Tam zapuszczasz się w krainy zbyt ciemne dla mnie! :s

Kilka informacji o CloneConponents: 

http://www.lynkoa.com/forum/cao/utilitaire-axemble-clonecomponents#