Regularnie tworzę piętnastostronicowe plany dla klientów
Plan klienta składa się z:
1. strona tytułowa
2 strona strony ze spisem treści (zawartość obejmuje wszystkie widoki.przykładowy widok 3D, widok wewnętrzny, plan instalacji, plan załadunku płaszczyzny grawitacji. itp.).
Wypełniając spis treści należy je uzupełnić na pozostałych stronach i jeśli to możliwe w drzewie stron solidarnościowych działa
A jeśli to możliwe, utwórz dowolną wypełnioną stronę .
Z góry dziękuję za pomoc
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi i właśnie dodałem model pdf
Jeśli wypełnisz wszystko na stronie tytułowej lub w podsumowaniu, wystarczy utworzyć kolejną mapę bazową, w przeciwnym razie łącza będą wskazywać informacje na stronie tytułowej lub podsumowaniu. W ten sposób z każdym nowym planem będzie pobierał swoje dane na stronie tytułowej lub stronie podsumowania.
W ten sposób tworzona jest kopia zespołu ogólnego pod nową nazwą, a także jego rysunek (i tak dalej: makro jest używane za każdym razem, gdy zmienia się podzespół lub część).
Nie jest jednak możliwe dynamiczne łączenie z nazwą arkusza: jeśli arkusz 2 zmieni swoją nazwę, spis treści nie zostanie zaktualizowany, jak pokazano poniżej:
Mieliśmy to rozwiązanie dla wynalazcy , ale dla solidworks nadal nie mamy rozwiązań i moje pytanie jest nadal aktualne. I tak wciąż czekamy na Wasze propozycje i Waszą pomoc.
Rozwiązałem swój problem dla l4moment ręcznie i zacząłem myśleć o znalezieniu kompletnego rozwiązania z linkami wewnętrznymi itp. na poziomie mycad jako ulepszenia