Cze wszystkim
To wszystko jest w tytule: Próbuję się dowiedzieć, czy istnieje sposób, aby domyślnie wyłączyć oznaczanie wymiarów do rysowania w modelu 3D.
Tyle tylko, że ktoś mi utwierdza, że nie mogę przestać szukać.
Dziękuję!
Cze wszystkim
To wszystko jest w tytule: Próbuję się dowiedzieć, czy istnieje sposób, aby domyślnie wyłączyć oznaczanie wymiarów do rysowania w modelu 3D.
Tyle tylko, że ktoś mi utwierdza, że nie mogę przestać szukać.
Dziękuję!
Witam
Nie jestem profesjonalistą w solidworks, ale od dłuższego czasu wiem, że jedynym sposobem, aby wymiary nie pojawiały się w 3d, jest przejście do właściwości wyświetlania, kliknięcie tylko raz na oko, które pojawia się na paskach narzędzi u góry, i lub odznacz ikonę cytatu lub przejdź do menu rozwijanych Wyświetl, a następnie ukryj Pokaż zobacz zrzuty ekranu, jeśli są dołączone.
Używam oprogramowania SW 2018 SP4.
@+.
Witam
Nie jestem profesjonalistą w solidworks, ale od dłuższego czasu wiem, że jedynym sposobem, aby wymiary nie pojawiały się w 3d, jest przejście do właściwości wyświetlania, kliknięcie tylko raz na oko, które pojawia się na paskach narzędzi u góry, i lub odznacz ikonę cytatu lub przejdź do menu rozwijanych Wyświetl, a następnie ukryj Pokaż zobacz zrzuty ekranu, jeśli są dołączone.
Witam
Witaj @A.R
Puść przycisk "" Enter " ;-) :-) :-) :-)
Witam, To nie jest to, o co prosi Silver, mówimy o rysunku.
Pomyśleć, że domyślnie wymiary 3D są aktywowane do rysowania z automatycznym wymiarowaniem, ale jeśli tak jak ja potrzebujesz tylko 2-3 wymiarów na część, podczas gdy postępuje tylko 20 n, to rzeczywiście miło byłoby zobaczyć odwrotny efekt i aktywować tylko te 2-3 wymiary, których potrzebujesz.
Należy pamiętać, że wymiar pilotowany nie ma takiego samego wyglądu (domyślnie w kolorze szarym, a nie w kolorze czarnym w instalacji)
Jeśli to prawda, to też jestem zainteresowany, ale zrezygnowałem z tego pomysłu.
Nasadki Zozo różnią się ;)
TAK, przepraszam,
Musisz sprawdzić tekst wymiarowy i odznaczyć rysunek bezpośrednio w 3d, ale to nie działa, przepraszam, to błędy ...@+.
Ale spróbowałem czegoś innego:
Tworzysz swój rysunek, przechodząc przez paletę widoku po prawej stronie, odznaczasz adnotacje projektu i importujesz adnotacje i to działa.
Masz to... @+.
@AR
Możesz bezpośrednio przeglądać swoje pliki PDF za pomocą funkcji wstawiania obrazu
Ikona Pocztówka ze słońcem i górami
@+
Witam
Powinieneś być w stanie przejść do "opcji systemu" / "Rysunki" i odznaczyć wiersz "Domyślnie zaznacz wszystkie wymiary części/zespołu do importu do rysunków". Od tego momentu nie wszystkie nowe wymiary powinny być importowane do rysunku. W przypadku istniejących części należy wrócić do każdego wymiaru i po wybraniu wymiaru odznaczyć opcję "oznacz do rysowania" za pomocą menu kontekstowego.
Pozdrowienia
@d. Zrozumiał
Mój problem nie polega na imporcie wymiarów modelu na rysunku, ale na etapie tworzenia modelu 3D, gdy wymiaruję szkic. Chciałbym, aby domyślnie wymiary nie były zaznaczone na rysunku.
A priori nie jest to możliwe.
Też tak myślę, nawet w nagrywaniu stylowym to nie działa. i jak powiedziałem powyżej, jeśli masz strony pilotowane i bezpilotowe, będziesz miał różnicę kolorów po stronie MEP.
Witam
Musi być coś, czego nie rozumiem.
1°) Wymiar utworzony z zaznaczoną opcją:
2°) Wymiar utworzony z odznaczoną opcją:
Jestem dobrze zaznajomiony ze szkicem 3D i ta opcja wpływa na to, czy wymiary są zaznaczone na rysunku, czy nie!!
Z drugiej strony jestem na SW2019.
Pozdrowienia
Witam
Jak mówi d.roger , jest na to opcja.
Albo domyślnie wymiary są oznaczone do rysowania, albo nie.
Działa na SW2017
Yannicka