Jak domyślnie wyłączyć oznaczanie wymiarów dla rysunku?

Cze wszystkim

To wszystko jest w tytule: Próbuję się dowiedzieć, czy istnieje sposób, aby domyślnie wyłączyć oznaczanie wymiarów do rysowania w modelu 3D.

Tyle tylko, że ktoś mi utwierdza, że nie mogę przestać szukać.

Dziękuję!

Witam

Nie jestem profesjonalistą w solidworks, ale od dłuższego czasu wiem, że jedynym sposobem, aby wymiary nie pojawiały się w 3d, jest przejście do właściwości wyświetlania, kliknięcie tylko raz na oko, które pojawia się na paskach narzędzi u góry, i lub odznacz ikonę  cytatu lub przejdź do menu rozwijanych Wyświetl, a następnie ukryj Pokaż zobacz zrzuty ekranu, jeśli są dołączone.

Używam oprogramowania SW 2018 SP4.

@+.

2020-03-18_115938.jpg

Witam

Nie jestem profesjonalistą w solidworks, ale od dłuższego czasu wiem, że jedynym sposobem, aby wymiary nie pojawiały się w 3d, jest przejście do właściwości wyświetlania, kliknięcie tylko raz na oko, które pojawia się na paskach narzędzi u góry, i lub odznacz ikonę  cytatu lub przejdź do menu rozwijanych Wyświetl, a następnie ukryj Pokaż zobacz zrzuty ekranu, jeśli są dołączone.

2020-03-18_120151.jpg

Witam

2020-03-18_120220.jpg

Witaj @A.R

Puść przycisk      "" Enter "           ;-) :-) :-) :-)

4 polubienia

Witam, To nie jest to, o co prosi Silver, mówimy o rysunku.

Pomyśleć, że domyślnie wymiary 3D są aktywowane do rysowania z automatycznym wymiarowaniem, ale jeśli tak jak ja potrzebujesz tylko 2-3 wymiarów na część, podczas gdy postępuje tylko 20 n, to rzeczywiście miło byłoby zobaczyć odwrotny efekt i aktywować tylko te 2-3 wymiary, których potrzebujesz.

Należy pamiętać, że wymiar pilotowany nie ma takiego samego wyglądu (domyślnie w kolorze szarym, a nie w kolorze czarnym w instalacji)

Jeśli to prawda, to też jestem zainteresowany, ale zrezygnowałem z tego pomysłu.

1 polubienie

Nasadki Zozo różnią się ;)

TAK, przepraszam,

Musisz sprawdzić tekst wymiarowy i odznaczyć rysunek bezpośrednio w 3d, ale to nie działa, przepraszam, to błędy  ...@+.

Ale spróbowałem czegoś innego:

Tworzysz swój rysunek, przechodząc przez paletę widoku po prawej stronie, odznaczasz adnotacje projektu i importujesz adnotacje i to działa.

Masz to... @+.

2020-03-19_171402.jpg

@AR

Możesz bezpośrednio przeglądać swoje pliki PDF za pomocą funkcji wstawiania obrazu

Ikona Pocztówka ze słońcem i górami

@+

Witam

Powinieneś być w stanie przejść do "opcji systemu" / "Rysunki" i odznaczyć wiersz "Domyślnie zaznacz wszystkie wymiary części/zespołu do importu do rysunków". Od tego momentu nie wszystkie nowe wymiary powinny być importowane do rysunku. W przypadku istniejących części należy wrócić do każdego wymiaru i po wybraniu wymiaru odznaczyć opcję "oznacz do rysowania" za pomocą menu kontekstowego.

Pozdrowienia

3 polubienia

@d. Zrozumiał

Mój problem nie polega na imporcie wymiarów modelu na rysunku, ale na etapie tworzenia modelu 3D, gdy wymiaruję szkic. Chciałbym, aby domyślnie wymiary nie były zaznaczone na rysunku.

A priori nie jest to możliwe.

Też tak myślę, nawet w nagrywaniu stylowym to nie działa. i jak powiedziałem powyżej, jeśli masz strony pilotowane i bezpilotowe, będziesz miał różnicę kolorów po stronie MEP.

Witam

Musi być coś, czego nie rozumiem.

1°) Wymiar utworzony z zaznaczoną opcją:

2°) Wymiar utworzony z odznaczoną opcją:

Jestem dobrze zaznajomiony ze szkicem 3D i ta opcja wpływa na to, czy wymiary są zaznaczone na rysunku, czy nie!!

Z drugiej strony jestem na SW2019.

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam

Jak mówi d.roger , jest na to opcja.

Albo domyślnie wymiary są oznaczone do rysowania, albo nie.

Działa na SW2017

Yannicka