Jak zduplikować szkic, aby był idealnie wyrównany z pierwszym szkicem

Witam wszystkich,

Będę chciał zduplikować szkic z jednej płaszczyzny na drugą, która jest równoległa do pierwszej, tak aby skopiowany szkic był idealnie wyrównany z pierwszym. Przykład dwie płaszczyzny poziome, z których jedna zawiera szkic, oś pionową (a więc prostopadłą do płaszczyzn), która przechodzi przez punkt szkicu i chciałbym znaleźć tę samą osobliwość na skopiowanym szkicu.

Obecnie wykonuję kopiuj/wklej, co pozwala mi zduplikować szkic, ale skopiowany szkic nie jest rzutowany na tę samą oś pionową, co zmusza mnie do użycia funkcji przesuwania, ale jest to trochę kłopotliwe, aby wyrównać szkic w stosunku do mojej osobliwości (punkt szkicu na osi pionowej).

Myślę, że istnieje sztuczka lub funkcja, która to ułatwia, ale nie mogę jej znaleźć. Jeśli ktoś wie, dziękuję za pomoc.

Jestem pod slw 2014.

Z poważaniem

Pan

Witam

czy możesz dać nam zrzut ekranu tego, czego chcesz, a jeśli nie, po prostu użyj funkcji "konwertuj elementy"  Kliknij Konwertuj elementyTool_Convert_Entities_Sketch.gif  (pasek narzędzi Szkic) lub Narzędzia  > Narzędzia do szkicowania > Konwertuj elementy

2 polubienia

Spójrz w moim samouczku, zduplikowałem mój szkic, powinno to bardzo pomóc.

Witaj Ac Cobra,

Właściwie właśnie przetestowałem funkcję "konwertuj encje" i wydaje się, że idealnie pasuje do tego, co chcę zrobić, więc bardzo dziękuję. Nadal wysyłam obraz testowy, który pokazuje zasadę tego, co chcę zrobić (szkic na płaszczyźnie 2, który chcę powielić na płaszczyźnie 3 z tym samym położeniem w stosunku do osi pionowej). Cóż, mój rysunek jest bardziej skomplikowany, ale zasada jest taka sama.

Więc jeszcze raz dziękuję i postaram się dokładnie przyjrzeć funkcji, o której mi powiedziałeś.

Pozdrowienia

Pan

test_convertir_entite.jpg

Nie wiem, co zamierzasz teraz zrobić.
Inną metodą jest zachowanie pojedynczego szkicu i zmiana płaszczyzny początkowej funkcji za pomocą kafelka "Od":

W załączeniu znajduje się model (SW12): szkic znajduje się na 1, ale funkcja zaczyna się od płaszczyzny 4.

Część 1.SLDPRT
1 polubienie

Witaj Stefbeno,

Dziękuję za ten sposób robienia rzeczy lub sztuczki, której nie znałem i którą zamierzam przetestować.

Pozdrowienia

Pan