Jak wyeksportować wszystkie niestandardowe właściwości projektu

Witam

Czy istnieje szybki i łatwy sposób na wyeksportowanie wszystkich niestandardowych właściwości projektu, na przykład jako pliku *.txt lub *.att?

Z góry dziękuję

Istnieją do tego narzędzia, takie jak Smartbom w Visiativ (narzędzie MyCADtools)
W przeciwnym razie istnieją również inne narzędzia oparte na interfejsie API. (do przeszukania) (Zarządzanie zestawieniem komponentów i elementami niemodelowanymi w SOLIDWORKS przy użyciu BOM+)
Za pomocą makra jest to również możliwe. (Pobierz właściwość modelu zawartą w MeP - #12 przez Cyril.f)
W przeciwnym razie z głównego zestawu utwórz nomenklaturę całego drzewa z żądanymi właściwościami i wyeksportuj je, na przykład w programie Excel

1 polubienie

Rzeczywiście, makro jest z pewnością rozwiązaniem, ponieważ moje zespoły składają się z około 5000 do 10 000 części, więc zestawienie materiałów jest nie do opanowania.
Dziękuję

Witam

Nie podoba mi się to ze sbadenisem
Dodam jeszcze, że jestem dość zaskoczony (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) wydajnością narzędzia SmartBom!

jeden warunek: mieć narzędzia MyCADtools

Na potrzeby badań sporządziłem niedawno nomenklaturę naszej teczki "Biblioteka.
Nie minęło nawet 10 minut, a ja mam tabelę Excela z listą 13 000 plików SOLIDWORKS i wyszczególniającą ponad 65 000 różnych konfiguracji!

Z pewnością nie uwzględniłem WSZYSTKICH właściwości, ale i tak przetworzyłem CAŁĄ naszą bibliotekę za pomocą 1 kliknięcia i w mniej niż 10 minut.
Wyobrażam sobie więc, że na takim montażu jak Twój powinno to działać

1 polubienie

Rzeczywiście, SmartBom jest dość wydajny (jeśli nie przejdziesz przez DocumentManager SDK, który jest natychmiastowy).
Z drugiej strony nadal konieczne jest liczenie od 5 do 10 dodatkowych minut dla każdego warunku ekstrakcji...

Cześć @Maclane,

Czy zestaw SDK jest interfejsem API SOLIDWORKS?

Oui
Quelques info ici:

Et une macro d'extraction Propriété vers Excel ici:

2 polubienia

Dziękuję za te informacje!
Samouczek jest dość wymowny i nie wydaje się skomplikowany.
ale nie będzie odczytywać właściwości niestandardowych? Jak to zrobić, gdy konfiguracji jest kilka?