Witam
Chcę doskonalić się w oprogramowaniu CAD. Obecnie uczę się na Soliwork 2011 z poradami z samouczka, ale czuję, że nie się do przodu. Chciałbym wiedzieć, czy ktoś będzie znał inny sposób.
Dziękuję
Fred
Witam
Chcę doskonalić się w oprogramowaniu CAD. Obecnie uczę się na Soliwork 2011 z poradami z samouczka, ale czuję, że nie się do przodu. Chciałbym wiedzieć, czy ktoś będzie znał inny sposób.
Dziękuję
Fred
Witam
Wszystko zależy od tego, co chcesz uzyskać, jaki poziom miałeś przed użyciem tutroriels i jakie oprogramowanie znałeś zanim zacząłeś korzystać z solidworks?
Jeśli chodzi o kształcenie, istnieje wiele możliwości wyboru, zarówno w krajowym systemie edukacji, jak i w ramach szkoleń prywatnych (na przykład Axemble).
Pozdrowienia
Bastien
Dobry wieczór
Radzę ćwiczyć, odtwarzając otaczające Cię obiekty, które są coraz bardziej skomplikowane i szczegółowe, jako samouk, z pewną pomocą w zrozumieniu pewnych funkcji w Internecie. To bardzo dobry sposób na postęp, przynajmniej tak zrobiłem ze swojej strony!
Rzymski
+1 @ Bastien i Romain za odpowiedzi
- Dodam jeszcze, że Solidworks to zestaw narzędzi dla kilku branż
Każdy zawód ma swoje dedykowane narzędzia
Celem gry jest wybór odpowiedniego narzędzia we właściwym czasie
zrozumieć, że to właśnie poprzez kucie staje się kowalem
Samouczki na You Tube
Są max, jeśli jesteś w stanie je wszystkie przerobić
nie + musisz być przeszkolony, już to masz
Forum SolidWorks również dostarcza wielu informacji
Szukaj m.in . na You Tube (Persopolo Solidworks)
@+ ;)
Nic nie przebije praktyki. Samouczki są szczególnie dobre, gdy utkniesz, ale poza tym Solidworks jest wystarczająco intuicyjny, aby przejść do przodu z podstawami rysowania.
Thomas
Musisz zacząć tworzyć proste kształty
Dostępna jest również książka "SolidWorks for Dummies".
Ale nic nie zastąpi dobrego podstawowego szkolenia (myślę, że 5 lub 7 dni) przez szkolenie i profesjonalistę z SolidWorks, a potem trzeba ćwiczyć wiele godzin............
Oczywiście, jeśli masz jakiekolwiek pytania, my też możemy, możemy Ci pomóc w konkretnych kwestiach.
Witam
Wrócę do mojego przypadku, zacząłem od tutoriali zintegrowanych z oprogramowaniem, co pozwala nauczyć się przynajmniej podstawowych funkcji (wytłaczanie, usuwanie materiału itp...).
Następnie korzystaj z tych funkcji na co dzień, aby się doskonalić.
Ostatnio musiałem opanować powierzchnię na nowe stanowisko.
W związku z tym zajmowałem się modelarstwem samochodowym, myślę, że ten rodzaj ćwiczeń świetnie się do tego nadaje.
I w końcu, po 3 latach samodzielnego korzystania z SW, nie tak dawno temu odbyłem zaawansowany trening i w końcu, nawet jeśli nauczyłem się kilku "trików", myślę, że moje podstawy były całkiem solidne.
Podsumowując, nauka na własną rękę pozwala zagłębić się w oprogramowanie, poświęcasz może 10 minut na znalezienie funkcji, ale przynajmniej jak raz ją znajdziesz, to jej nie zapominasz :)
I wreszcie najważniejszą rzeczą, niezależnie od oprogramowania, jest to, aby móc znać podstawowe funkcje, zarówno objętościowe, jak i powierzchniowe, a następnie dostosować je do tego, co chcesz zrobić.
Bastien
Witam
Możesz używać swojego CAD w celach "rekreacyjnych" lub w służbie jednej ze swoich pasji...
Dowiedz się więcej tutaj: http://www.lynkoa.com/actualites/cao-comment-se-perfectionner
Yves
Myślę, że podano wiele dobrych pomysłów, osobiście aby się poprawić, dostałem dwa podejścia trochę inne:
- oś przemysłowa, czyli zaprojektowanie kompletnego oprzyrządowania z określonego ograniczenia, w skrócie wyobrażenie sobie np. jak zmontować klamkę do drzwi samochodowych z każdym rozwiązaniem technicznym, jakie mogę sobie wyobrazić, a następnie je zaprojektować
- oś przyjemności, czyli tworzenie na Solidworks projektów bardziej nastawionych na pasję lub przyjemność poprzez projektowanie pierścionka czy samochodu, w skrócie stawianie się w tarapatach na poziomie SolidWorks, ale poprzez ciągnięcie się dzięki mojemu pragnieniu!