Witam, stworzyłem obiekt 3D, który zawiera kilka części i aby to zilustrować, powiedzmy, że stworzyłem pojazd w jednym pliku 3D, który zawiera wiele innych części (koła, silnik, drzwi itp.) i stworzyłem dwie różne konfiguracje dla tego pojazdu, aby zilustrować, Powiemy, że konfiguracja 1: model sportowy i konfiguracja 2: model szlakowy. Trzeba pamiętać, że jedyną różnicą między tymi konfiguracjami jest wielkość pomieszczeń. Następnie wykonuję funkcję "wstawienia nowej części" na każdej części mojego pojazdu, a następnie tworzę plik produkcyjny z planem dla każdej części mojego pojazdu.
I tu właśnie tkwi mój problem... kiedy przełączę się z jednej konfiguracji na drugą w moim pojeździe 3D, cóż, części pochodne na planach się nie zmienią, pozostaną na jednej konfiguracji i już się nie ruszą i to nawet w dokumencie "część pochodna"... nie porusza się...
wyobraźmy sobie, że zrobiłem "wstawienie nowej części" pod konfiguracją "model sportowy", no cóż, części pochodne, a zatem wizualizacje na planie pozostaną w konfiguracji sportowej, bez względu na to, czy wybiorę konfigurację szlaku w moim pojeździe 3D ... Nic się nie ruszy
Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz