I czy nie da się podążać za profilerem na splajnie? lub muszę zrobić przekroje krzywych.
Musisz zrobić sekcje krzywych.
Mówiąc dokładniej, potrzebujesz łuków koła.
Splajny są zbyt losowe, aby można je było później ocenić.
W związku z tym Solidworks nie zarządza tym.
Przepraszam
Mówisz o funkcji "skanowania"?
Jest to możliwe, ale podobnie jak w przypadku Barta, jest to trochę bardziej losowe niż sąsiednie łuki
Ok w funkcji zamiatania, ale dla blachy niemożliwe.
Funkcja składanego arkusza bazowego/zakładki nie zostanie wykonana
Zgadzamy się, nie w blasze.
Ale możemy użyć splajnu opartego na strukturze łukowej przez regulację splajnu.
Tak, ale pytanie dotyczy prostownicy. A więc blacha.
Oprócz wykonania bossa, a następnie przekształcenia go w blachę.
Ale nie ma możliwości rozłożenia...
Patrz naprzeciwko
tolerie_spline.png
Nie chodzi tu o płaskownik, ale o profil, a więc niekoniecznie o blachę
EDIT: mea culpa ^^
Jeśli @Tomalam to tytuł rzeczywiście mówi o prostownicy. Może to być również artystyczna ślusarka! A czemu nie! (spójrz na ten: http://www.beta.lynkoa.com/forum/3d/comment-faire-un-plat-avec-une-torsade-en-tolerie)
Ale hej, poczekamy na @jean-philippe'a, on jest w najlepszej pozycji, aby powiedzieć nam, na co czeka!
Myślę, że rozumiem twój problem, dlaczego nie możesz wziąć swojego splajnu jako przewodnika
Problem występuje, gdy krzywe splajnu mają promień, który zakłóca zginanie profilu
(dochodzi do konfliktu) zewnętrzna skóra marszczy się i w pewnym momencie kłoda nie chce już tego robić
Promień gięcia krzywej prowadzącej jest proporcjonalny do przekroju poprzecznego profilu
- Post ze zrzutem ekranu
- twoich bocznych splajnów, jeśli to możliwe
- swojego profilu, jeśli to możliwe
Powiększ swoje półki, a przejdzie lub zmieni sekcję Twojego profilu
Sztuczka, która działa trochę lepiej i idziemy dalej
Przejdź do tabletu Surface
z kilkoma szkicami profilu na krzywej prowadzącej
i przejść na wygładzoną powierzchnię
następnie po prostu zagęścić lub wypełnić
To wszystko na razie
@+ ;-)
Dla mnie jest to do ślusarstwa lub gięcia płaskiego, ale będziesz musiał zrobić plan tego naczynia, a więc je zwymiarować.... Jest to wykonalne, ale mniej dokładne w przypadku splajnu.
Rozwój potrawy może być interesujący ze względu na jej produkcję.
(Małe apparté: Kto został numerem 7 wśród najlepszych współpracowników?! ..... To jest Bibi! =) )
@s.b: Tak, ale Créo jest na szczycie, dobrze wiadomo ;)
Oto jesteśmy na Solidworks!
Witam
Nie jestem pewna, czy mój post będzie przydatny, ale robię takie rzeczy w mojej pracy, ponieważ rysuję schody.
Aby wykonać tego rodzaju profil (poręcze ze sprężyną równoważącą), rysuję elipsę, po której podążam za profilem.
Pomijając problem z blachą "czy nie wiem czy to działa" nie wydaje mi się to zbyt skomplikowane.
Pozdrowienia
(kontynuacja mieszkania @bart : i Bibi w 3. Nie wiem, czy to odblokowuje wygraną? Ofertę pracy jako trener SolidWorks? ;-), daj spokój, to nie to miejsce)
Co myślisz o tym wszystkim this@Jean-Philippe. @gt22 porusza ważną kwestię dotyczącą mini działu!
Proszę bardzo, prostownica musi podążać za tym wielowypustem pod kątem 90° w stosunku do blachy
plat_sur_spline.png
@sb do odpowiedzi na swój rysunek
W solidworks jest to również możliwe, o ile zlecenie jest płaskie
jedyna rzecz na razie, która nie jest możliwa, przynajmniej nie mogłem
Jest konwertowany na arkusz blachy, gdy żadna krawędź nie jest płaska
@+ ;-)
Próbowałem techniki gt22...
Bez powodzenia.
Może coś mi umknęło.
U mnie w blasze, jak tylko są splajny, to odpuszczam ^^
Dopasowuję łuki okręgów i zbliżam się do nich tak blisko, jak to możliwe, i sprawiam, że wszystkie moje łuki są styczne do siebie.
Benoit, zaopiekuj się sobą:p ^^