@Jean-Philippe
A próbowałeś, czy zadałeś pytanie wcześniej?
Narysuj szkic na dolnej powierzchni (prostopadłej do początku splajnu), drugi szkic, do którego odbierzesz splajn (Konwertuj elementy szkicu), a następnie zeskanuj.
@Jean-Philippe
A próbowałeś, czy zadałeś pytanie wcześniej?
Narysuj szkic na dolnej powierzchni (prostopadłej do początku splajnu), drugi szkic, do którego odbierzesz splajn (Konwertuj elementy szkicu), a następnie zeskanuj.
Muszę się tym trochę cieszyć.
Prawie sam (z Tomalamem) wśród tych wszystkich Solidworks.
@ Jean Philippe
Możesz również za pomocą cienkiego wytłoczenia, wybierając krawędź splajnu i pogrubiając
@+
A czy w przypadku elementu spawanego mechanicznie, takiego jak kątownik lub rura, niemożliwe jest podążanie za wielowypustem? Wyświetlanie łuku
ale w gięciu bo slwks oferuje mi spawane proste końce
@ Bartek
.................................................................................................................................................
Próbowałem techniki gt22...
Bez powodzenia.
Może coś mi umknęło.
U mnie w blasze, jak tylko są splajny, to odpuszczam ^^
.....................................................................................................................................................
Modelowanie za pomocą splajnu / przeciągnięcia powierzchni tosade / blachy / rozłożonego górnego półfabrykatu
Zobacz załączone zdjęcia
https://lh3.googleusercontent.com/YDnU1fL4oKjYSG-Sg8JdZeHDXcolEeISOxu5QcC2ZDY=w341-h199-p-no
https://lh6.googleusercontent.com/fHSpHJtx6qHUKY0zwdQejizPVyF0aUnZeurTzrcpbCY=w282-h199-p-no
https://lh5.googleusercontent.com/flv5oCn-_DNRfkoEAskcGPEwJHK-vzYGklZnSDyyQgw=w293-h207-p-no
Jestem zmęczony tym, że nie mogę wstawić zdjęć :-(
lub aby móc umieścić tylko jeden za pośrednictwem załączonego pliku :- (...:- (
@+ ;-)
@gt22
Nie wiem dlaczego, ale na wszystkich twoich linkach muszę skopiować i wkleić. Nie ma hiperłącza.
Kiedy umieszczam link, naciskam Enter jako następny. Powinieneś spróbować.
S.B
Nie rozumiem @ Benoit powiedział mi to samo na PM
Właśnie spróbowałem i działa
Jestem na W7 chrom
Kopiuję link i uzyskuję do niego dostęp za pośrednictwem linku
Robię tylko kopie adresów bez żadnej interwencji?
przepraszam, nie rozumiem
kiedy zamieściłem link był
Pozostałe 2 niebieskie
teraz wszystkie są czarne, to C... t to coś ;-(
Odnajduję ją aż do Klementyny
@+ ;-)
Całkowicie się zgadzam @s.b, zwróciłem mu uwagę wczoraj, spotykają się wielkie umysły!
Cze wszystkim
Może odbiegam od tematu, ale nie rozumiem, dlaczego nie można zrobić blachy na bazie splajnu, a następnie jej rozłożyć.
W domu chodzi, ale mogłem źle zrozumieć problem.
cóż, linki są teraz niebieskie, więc widoczne na żywo myślę, że oufffff...........
To tyle w tej historii
Nic do zrozumienia
@+ ;-)
@ alexandre, twój kawałek jest prosty, jest płaski, prostopadły do fałd
Ale na kawałku z welonem robisz, jak to robisz?
Spójrz na moje poprzednie zdjęcia
@+ ;-)
Tak, to właśnie mówiłem, odbiegam od tematu, ale tak naprawdę oparłem się na obrazie odpowiedzi Barta, która, nawiasem mówiąc, jest najlepszą odpowiedzią.
Nie rozumiem, dlaczego tworzy bossa do wytłaczania i przekształca go w blachę...
W każdym razie, przepraszam.
i możesz się rozłożyć?
@+ ;-)
@alexandre. W konstrukcji blachowej jedynymi 2 splajnami są konwersja na arkusz blachy (metoda @Bart) i gięcie przejściowe (metoda Twoja).
Myślę, że na pewno nie ma wielu z Was, którzy używają tej funkcji "zagięcia przejściowego" jako podstawy części blaszanej, generalnie jest to raczej "Składany arkusz/noga podstawy" lub "Wstaw fałdy" na woluminie.
6 czerwiec, 2014 - 16:06 | Edytuj
zobacz ten plik w SW 2012
Skręcenie przeciągnięcia powierzchni wzdłuż splajnu
z funkcją blachy i rozłożoną
korzystanie ze szkiców 3D
i fałdy przejściowe
Oprócz wcześniej załączonych zdjęć
@+