Jak zrobić naklejkę na powierzchni

Witam

Aby zwiększyć rozmiar części, chcę inkrustować naklejkę, która przypomina serię podłużnych otworów. Rzeczywiście, fakt faktycznego wykonywania otworów podłużnych w blasze generuje dużą ilość jednostki, co daje mi część, która jest o wiele za duża. Chciałem wiedzieć, czy możliwe jest skopiowanie obrazu na danym obszarze, aby wyglądał jak podłużne (patrz P.J) (zdjęcie do umieszczenia na niebieskim obszarze)

Dziękuję

a.png

Witam

Znajduje się w tym samym miejscu, w którym przypisuje się kolor do pomieszczenia, z wyjątkiem tego, że jest to tekstura

Witam

Domyślam się, że ma to na celu rozwinięcie i posiadanie podłużnych elementów na dxf lub dwg.

Aby to zrobić, możesz utworzyć konfigurację ze wszystkimi szczegółami podłużnych i używać jej tylko do tworzenia dxf lub dwg. Możesz też wstawić podłużne elementy bezpośrednio do pliku dxf lub dwg.

Pozwala to na zachowanie prostej wersji części do wstawienia do zespołów itp.

Pozdrowienia.

2 polubienia

Czy istnieje tekstura, która wygląda jak otwory podłużne? A może powinieneś stworzyć własną teksturę (jeśli tak, to jak to zrobić?)

Dziękuję

Tak remrem, dokładnie to...

Czyli tworzę konfigurację ze wszystkimi moimi otworami i kolejną rozjaśnioną?

Czy uważasz, że dzięki tej technice plik będzie mniej ciężki?

Czy możesz przesłać nam swój kawałek?

W jakiej wersji jesteś?

Obecnie próbuję...

(SW2014)

tolegspo-080a-1_pour_assemblage.sldprt

Mój plik z konfiguracją waży 2,6 mb w porównaniu do 1,3 mies. dla tego, który opublikowałeś.

W przeciwnym razie możesz edytować plik DWG bezpośrednio

tolegspo-080a-1_pour_assemblage_1.sldprt

Proszę bardzo. Waży tylko 0,6 MB...

tolegspo-080a-1_pour_assemblage_1.sldprt

Dziękuję remrem,

Rzucam okiem i mówię ci...

Tak Zastosowanie wyglądu jest najlżejsze

ale możesz także zwiększyć rozmiar pliku

Powtarzaj  tylko twarze

Tworzysz podłużny i wybierasz tylko te powierzchnie tego podłużnego, które powtarzasz do woli

Jest imponujący pod względem rozmiaru pliku

@+ ;-))

Rozwiąż test i przekaż nam wyniki, zaskoczysz niejednego ;-))

2 polubienia

masz też te 2 samouczki

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/photoview-360-apparences-et-decalques

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/solidworks-et-les-repetitions-avec-arrete-circulaire-juillet-2014

Miłego czytania

@+ ;-))

dziękuję Gt22 szukam...

Remrem, twoje rozwiązanie jest wykonane przy użyciu powtórzenia w obszarze i nie odpowiada temu, co chcę zrobić, podłużny obszar jest dobrze zdefiniowany i nie robi całej blachy.

Patrzę na to wszystko...

Ponieważ podłużne nie były nawet obecne w opublikowanym przez Ciebie pliku. Narysowałem podłużne obrazy, ale oczywiście nie odpowiada to temu, co chcesz zrobić. Ponieważ nie mogę wiedzieć, jaka jest dokładna rola tej sztuki...

Celem jest zweryfikowanie sposobu postępowania, a nie uczynienie z Ciebie części gotowej do użycia...

1 polubienie

Słyszałem remrem,

Oczywiście nie można było wiedzieć, co chcę zrobić, mówię tylko, że tak wykonana próba nie pasuje do mojego utworu.

Dziękuję

Masz również ten samouczek, który pozwoli Ci lepiej zrozumieć powtórzenia w ogóle

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/les-repetitions-sous-solidworks

Co ułatwia nam życie

@+ ;-))

1 polubienie

Dzięki Tobie gt22..

Patrzę....