Witam wszystkich,
Mam pytanie, ponieważ chcę wykonać nieprzeciętą część w widoku przekroju.
Załączam przykład, próbowałem przerobić ten układ, ale nie mogę uzyskać tej samej wizualizacji.
Jeśli masz jakieś wskazówki, jestem za.
Z góry dzięki!
Witam wszystkich,
Mam pytanie, ponieważ chcę wykonać nieprzeciętą część w widoku przekroju.
Załączam przykład, próbowałem przerobić ten układ, ale nie mogę uzyskać tej samej wizualizacji.
Jeśli masz jakieś wskazówki, jestem za.
Z góry dzięki!
Spójrz na lokalną stronę cięcia:
https://help.solidworks.com/2020/French/SolidWorks/sldworks/c_broken_out_section.htm?verRedirect=1
W przeciwnym razie masz nieco obejście rozwiązania, aby utworzyć konfigurację z usunięciem materiału, a następnie na rysunku ręcznie kreskować żądane obszary.
Witam
Na rysunku rysujesz prostokąt obszaru, który chcesz ukryć, a następnie w zakładce " Rysunek " przycinasz widok
Możliwe jest utworzenie tego typu przekroju w modelu 3D (wielopłaszczyznowy przekrój regionalny z wybranymi wieloma skrzyżowaniami), a następnie zapisanie widoku przekroju do ponownego wykorzystania na rysunku. Linia cięcia będzie musiała zostać ręcznie dodana do rysunku w celu zrozumienia rysunku.
Biorąc to pod uwagę, dostosowanie głębokości skrawania w celu łatwego wygenerowania tego typu reprezentacji może być przedmiotem prośby o poprawę...
Witam!!
Oto moje rozwiązanie, aby zaradzić tej częściowej reprezentacji cięcia.
Zobacz załączone zrzuty ekranu.
Inne rozwiązania są również dobre.
Powodzenia.
@+.
AR.
Dziękuję wszystkim za rozwiązania i hacki. Ale najwyraźniej w oprogramowaniu nie ma nic automatycznego ani konfigurowalnego, co by to było "proste".
Rzeczywiście, podobnie jak wielu innym, udaje mi się wykonać tego rodzaju cięcie, majstrując przy rzucie i widoku przekroju, a następnie przycinając jedno lub drugie.
Jeszcze raz dziękuję!!
Rzeczywiście, Pierre, to najlepsza odpowiedź.
Nikiel.
@+.
AR