Jak zamknąć narożnik w części konstrukcji blachowej solidworks?

Witam

Zaprojektowałem część arkusza blachy w SolidWorks i chcę zamknąć jej narożnik.

Ta operacja jest dla mnie niemożliwa.

Dziękuję.

Witam

Myślę, że narożnika nie da się zamknąć po prostu dlatego, że w rzeczywistości, gdy rura została wycięta laserowo i zespawana jak Twój model, mamy ten "pusty róg"

2 polubienia

Wystarczy udać się do warsztatu spawalnictwa i szlifierki ;-)

To całkiem normalne, że kończysz z tego typu cięciem pod tym kątem

http://www.guillot-pelletier.fr/laser-tube.html

@+

2 polubienia

Witam

W funkcji, której używałeś do tworzenia swoich fałd, jest opcja "Dostosuj boczne fałdy" lub coś w tym stylu. Jeśli odznaczysz to pole w swoich funkcjach, jak to wygląda???

Witam

Udało mi się to zrobić z korpusem obrotowym, wykonując szkic po wskazanej stronie; Ale to nie wyjdzie na rozłożonym.

capture.png

Oto plik w SW2015

coin_ferme.sldprt

Witam

Myślę, że powinieneś poprosić go o zespawanie rogów, w prostym zagięciu nie sądzę, że możesz je "zamknąć".

Witam

Rzeczywiście, w rzeczywistości te narożniki powinny być zablokowane przez spawę, ale wydaje mi się, że w przypadku stali ocynkowanej trzeba zostawić otwory do odgazowania tej obróbki.

2 polubienia

Witam

Jaki jest cel posiadania zamkniętego narożnika???   Bo myślę, że w twoim rozwinięciu woli nie ma tego otwarcia, więc twój utwór nie odzwierciedla ostatecznej rzeczywistości. Jeśli edytujesz funkcję swojego rozwiniętego stanu1 i odznaczysz pole przetwarzania narożnika, rozszerzenie będzie odzwierciedlać rzeczywistość, ale to pole jest zaznaczone automatycznie i dlaczego tylko faceci z Solidworks wiedzą...

1 polubienie