Jak radzić sobie z grubością linii pociętych na grube linie, a innych linii na cieńsze linie

Witam

Pracuję nad formatowaniem Misesa en Plan. Zauważyłem, że jeśli chodzi o grubość linii, linie cięcia mogą być grube, ale ma to również wpływ na elewacje. Co daje duży pakiet, gdy wysokość jest w skali 1/10. Czy masz jakieś rozwiązania, aby umieścić pociągnięcia cięte w 0.30 (na przykład) i nieobcięte pociągnięcia w 0.20? Ostatecznym życzeniem byłoby również ustawienie kreskowania na 0,10.

Dziękuję za pomoc

1 polubienie

Opcja / Właściwość dokumentu / Czcionka linii? 

2 polubienia

Tak. Uważam, że to dobrze, ale widzimy, że linie cięcia mają tę samą grubość co linie nieobcięte. Czy jest to spowodowane typem krawędzi "Widoczne krawędzie" i "Widoczne krawędzie (SpeedPak)"? Jaka jest różnica między tymi dwoma?

Czy mógłbyś umieścić wizualizację, ponieważ dla mnie linie, czy to na widoku normalnym, czy przekrojowym, są zawsze w tej samej kategorii, więc nie do odróżnienia :/

1 polubienie

Witam

Ten sam problem, szukałem i nie znalazłem, więc używam filtrów krawędzi, wybieram sekcję i zmieniam krawędzie na grubsze.

2 polubienia

przechodząc przez Draftsight powinno działać ;-)

Zobacz te linki

http://www.lynkoa.com/forum/draftsight/mise-en-plan-draftsight

http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/draftsight-afficher-les-trac-s-dans-la-feuille-model-avec-des

Oferuję Ci ten post w celu aktywacji wyświetlania linii według różnych grubości w arkuszu "modelu" za pomocą Draftisght.

Domyślnie w modelu (obszarze graficznym), niezależnie od grubości linii, którą wybierzesz za pomocą uderzeń, wszystkie ścieżki zachowają tę samą grubość.

Oto wynik uzyskany przy tych ustawieniach:

Aby zmienić to ustawienie i zobaczyć różne grubości, kliknij "Narzędzia", "Opcje", a następnie wybierz zakładkę "Puste style" :

Po zaznaczeniu pola "Pokaż grubość w obszarze graficznym" otrzymasz ten wynik:

@+ ;-)

Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Nadal uważam za dość szalone, że oprogramowanie do rysowania, takie jak solid works, nie wie więcej niż to, jak zarządzać grubościami linii. Że musisz wybierać krawędzie jedna po drugiej, aby je spersonalizować.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc, zawsze tak szybką. Miłego tygodnia

2 polubienia