Jak wstawić dane z probówki do PEM

Witam

Właśnie skończyłem montaż z elementami wykonanymi za pomocą modułu Rura.

Przechodzę do rysunku tych rur dla podwykonawcy. Podwykonawca potrzebuje współrzędnych X, Y, Z i promienia (gięcia). Informacje te można znaleźć w sekcji "Eksport danych rury/przewodów rurowych".

Jedyną niestosownością jest to, że te dane są w formacie HTML lub TXT.

Czy możliwe jest automatyczne wstawienie tych danych do tabeli podczas tworzenia rysunku (co odbywa się automatycznie przez "rysunek rurociągu")?

Jestem na SW 2011 premium

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam

Możesz utworzyć makro, które umieści informacje HTML lub TXT w tabeli programu Excel, a następnie skopiować tę tabelę do rysunku. Do przetestowania.

Thomas

Cześć Orval

Zobacz te linki

http://www.smap3d.com/download/Smap3D_Plant_Design_en.pdf

http://www.smap3d.com/Piping/en/Demo-films.html

@+ ;-)

@Tomalam

Niestety, prawdopodobnie skończy się to opracowaniem makry.

Chciałbym innego rozwiązania. przykład: zestawienie komponentów (lub plik programu Excel), który pobiera dane z właściwości. Domyślam się, że dane o rurociągach/rurach są przechowywane gdzieś w SW.

@gt22

Dedykowany jest do dużych instalacji rurowych. Ja jestem skromniejszy. Pracuję z rurami miedzianymi

Dziękuję za odpowiedzi

Witam

Możliwe jest utworzenie pliku txt (patrz obrazek) tych danych, a tym samym zaimportowanie go do programu Excel, a tym samym umieszczenie pliku Excela na rysunku.

@+

tuyau.jpg
1 polubienie

Witam

Tak, kojot, wiem.

Jest to pierwsze rozważane rozwiązanie. Ale wdrożenie zajmuje dużo czasu.

Czy można "zautomatyzować" tę procedurę (za pomocą makra lub innego)?

Mam kilka planów do zrealizowania!!!

Niestety nie ma bezpośredniego rozwiązania w Solidworks, rozwiązanie Coyote pozostaje dla mnie najprostszym.

Po, aby to zautomatyzować, myślę, że za pomocą makra jest to całkiem wykonalne, potrzebujesz makra, które eksportuje wszystkie podzbiory routingu w TXT, które następnie otwiera TXT w Excelu, aby przekazać je w formacie XLS, a następnie otwiera plan trasy w solidworks i wstawia plik Excel o zdefiniowanej współrzędnej.

Nie ukrywam, że nie wiedziałbym, jak rozwinąć to makro, ale uważam, że osoba z API powinna umieć to zrobić.

Po tym, jak również myślę, że musimy zobaczyć końcowy efekt tej manipulacji, rzeczywiście, jeśli celem jest, aby dana osoba była w stanie wyprodukować linie na giętarce, jest prawdopodobne, że nie się zbytnio naprzód, aby mieć tylko plik pdf rysunku z tabelą współrzędnych, Aby zobaczyć, ale niektóre giętarki za pomocą oprogramowania do importu zapisują to samodzielnie przy użyciu formatów takich jak PCF, DXF lub IGES ... W związku z tym należy o to zapytać bezpośrednio w warsztacie.

3 polubienia