Witam
To wszystko jest w tytule, odpuść, wciąż szukam. Celem jest poznanie długości blachy (o grubości 3 mm) potrzebnych do wykonania tej części (balustrady schodowej).

Co dziwne, byłem zmuszony przejść przez funkcje powierzchniowe, aby zrobić swoją część, wygładzenie funkcji głośności nie uczyniło ze mnie pustej części.
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia
Tu załączony plik 3D i przepraszamy za błędy ortograficzne.
rampe_descalier_3d.sldprt
Witam
Spójrz na to z tym samouczkiem, powinieneś się tam dostać... W zasadzie jest tak samo...
mise_a_plat_de_surface_helicoidale.pdf
1 polubienie
Oto rozkładany element, ale nie jest on wydrążony, ponieważ w przeciwnym razie już się nie rozkłada. Musisz zrobić konfiguracje, które ja robię również dla Ciebie. Będziesz musiał zmienić konfigurację na złożoną i rozłożoną... Ale Twój pokój nie wszędzie ma tę samą sekcję...
rampe_descalier_3d_-_ac_cobra.sldprt
2 polubienia
Witam
Dziękuję za szybkość, Twój samouczek jest świetny. Nie udało mi się znaleźć metody przejścia do użycia modułów blaszanych.
Rzeczywiście, przekroje nie są regularne, przy używanych przeze mnie funkcjach konieczne byłoby wybranie 4 skręconych krzywych jako krzywych prowadzących. Jeszcze raz dziękuję za to spostrzeżenie.
Dziękuję za plik 3D, postaram się postępować zgodnie z samouczkiem i dokonać 2 konfiguracji.
Pozdrowienia
1 polubienie