Mam plan do wykonania i chciałbym umieścić wszystkie moje konfiguracje w tej samej spawanej mechanice
z wyjątkiem tego, że jest kolumna (obszar), której nie mogę samodzielnie zaktualizować
Jeśli masz pomysł
W załączeniu jest jpg, aby zrozumieć mój problem
Dla mojej pierwszej linii, która odpowiada mojej konfiguracji 1, nie ma problemów, ale to w mojej konfiguracji 2 zmienia się moja długość, nie mogę automatycznie umieścić mojej powierzchni
Domyślam się, że tę powierzchnię uzyskuje się za pomocą spawanej listy części i powierzchni ściany bocznej z blachy.
Jak wygląda część wielobryłowa lub bryła z konfiguracjami na długości i szerokości strony arkusza blachy.
W przeciwnym razie w tabeli (MEP) masz długość arkusza, ale nie szerokość, więc nie można sprawdzić prawdziwości obliczeń.
Wyślij nam swoje drzewo pokoi, aby lepiej zrozumieć dla wszystkich i dlaczego nie pokój + MEP, jeśli to możliwe (w zależności od wersji oprogramowania)
Nie chcę pokazywać swojej szerokości na obrazie, obszar i długość są dla mnie wystarczające
A ponieważ powierzchnia jest obliczana na podstawie wzoru na bok blachy, zwykle nie ma problemu, jest to wykonywane automatycznie
To, co chciałbym zrobić, to sprawić, aby wszystkie moje linie spawanej mechaniki każdej konfiguracji pojawiały się w jednej tabeli, zamiast zapisywać za każdym razem nowy plan
W takim przypadku, zamiast wyświetlać listę spawanych części, dlaczego nie wstawić tabeli rodziny części (kliknij na część, wstaw, tabelę, rodzinę części), wypełniając elementy, które chcesz umieścić w tej rodzinie części.
Następnie dodaj szerokość, która ma być zamaskowana, powierzchnię (wzór długość x szerokość), dodaj swoje stado Hérackles...
Ponieważ w tabeli z listą części spawanych wyświetlane są tylko korpusy używane w wyświetlanej konfiguracji (nie mogę wyświetlić w tej tabeli wszystkich konfiguracji)
Ponieważ w tabeli z listą części spawanych wyświetlane są tylko korpusy używane w wyświetlanej konfiguracji (nie mogę wyświetlić w tej tabeli wszystkich konfiguracji)
Tak właśnie myślałem, ale miałem nadzieję, że jest jakieś rozwiązanie!
Tak, myślałem o rodzinie części, ale nie wiem, nie podoba mi się, ale myślę, że nie za duży wybór